tiistai 15. joulukuuta 2015

Oispa lunta


Sunnuntaina herättiin lumisateeseen ja pakollisen some-kuvailun jälkeen riensin intopiukeana pitkin kämppää sytyttämässä kynttilöitä ja takkaa, etsimässä villasukkia, lämmittämässä karjalanpaistia ja touhottamassa kaikkea, mikä nyt vaan kuuluu ensilumen yhteyteen.

Piti myös ehtiä talvimaahan metsälenkille, mutta tuon ylläolevan jälkeen ilma oli edennyt siihen, että kumpparit jalassa läpsyteltiin loskassa, puiden tiputtaessa isoja, märkiä pisaroita takinkauluksesta niskaan.

Kunpa ois taas lumisade ja pieni pakkanen. Silleen, että ois oikea syy polttaa takkaa, vois lumipestä mattoja omalla pihalla ja villaviltin sisältä katsella ikkunasta lumisia puita ja hörppästä punaviiniä.

Samalla kuitenkin haaveilen myös juuri varatusta kevään häämatkasta, omasta uima-altaalla varustellusta villasta, tropiikin helteistä ja auringon paahteesta.

Mut siihen asti; oispa lunta.

2 kommenttia:

 1. rakas kaija
  mistä löytyy tuollaisia upeita tyynyjä?
  ja onnea uuteen tupaan <3
  t. shakira

  VastaaPoista
 2. shakira! niitä on kerätty matkan varrella ties mies, mutta ainakin Vallilalta löytyy kivoja, sellasia räsymattomaisia! Ikealla oli myös aikoinaan tota "kelim-matto"-tyynyliinaa, kantsii kattoo sekin :)

  -taru

  VastaaPoista