lauantai 16. tammikuuta 2016

Vaatehuone

Yksi ehdottomasti parhaimmista asioista isossa kodissa on vaatehuone. Tai vaatteiden säilytys ylipäätänsä, mutta makkarin ja ns. master bathroomin vieressä sijaitseva oma huone vaatteille on kahden paljon rytkyjä omistavan ihmisen taloudessa melkoinen helpotus.


Kolmas, eli vieras/varastokerros toimii myös petollisen hyvänä piilopaikkana, johon voi kasata muovilaatikoissa sesongin ulkopuoliset sekä tarviin tätä mut en tiedä milloin -vaatteet, mutta yllättävän paljon tekstiiliä ja asustetta mahtuu tuohon päälle kymmeneen neliöönkin. Koska olen viime vuosina vähentänyt vaatevarastojani huomattavasti, ei meidän tarvinnut edes tehdä mitään prinsessa-jakoa kaappien suhteen, vaan kummallakin on kaksi perusvaatekaappia, jonka lisäksi mulla on rekki ja Mikolla yksi henkarikaappi.

Vaatteiden lisäksi huoneessa säilötään lakanoita, rönttöpyyhkeitä sekä tauolla olevia kodintekstiileitä, kuivataan pyykkiä, silitetään niitä ehkä kaksi kertaa vuodessa, föönataan hiuksia, suihkitaan hajuvettä, valitaan koruja, kelloja ja kynsilakkoja sekä hiplataan samettiboksissaan viattomana odottavaa vihkisormusta.

Vaatehuone on siltä osin vielä kesken, että se kaipaa yhtä pehmeää ja isoa mattoa, mukavaa penkkiä tai rahia sekä uutta valaisinta. Tuo nyt katossa retkottava hirvitys, samoiten kaikki huoneen kaapit, jäi edellisiltä omistajilta, eikä vaan olla ehditty käydä siihen käsiksi.

Lattia taas on niin kylmä näin talviaikaan, että arkiaamuisin saa kyllä kunnon herätyksen, kun sinne paljain varpain talsii miettimään päivän asua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti