sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Uusia asukkaita kukkien hautausmaalla

Uusia asukkaita kukkien saattokodissa!

Mikon sanoin, meille tulee viherkasveja sitä tahtia ku niitä kupsahtaa, eli melko ripeätä vauhtia.

En tajua. Rakkautta ja intoa riittää, mut jostain kohti geenejäni vuotaa niin vuolaasti, että ei tästä mun viherlinnan rakentamisesta taida tulla mitään.

Jättipeikonlehti on alkanut nuukahtamaan, hienohelma heittelee neulasia ja niitä joita ei heitä, muuttaa keltaiseksi. Viskasin just kolmesta pikkukasvista kaksi roskiin, ja ois ton kolmannenkin voinut, kun siinä on ruskeassa rahisevassa pöheikössä vain yksi (1) vihreä verso.

Itku meinas tulla, kun huomasin, että mun muutenkin kituutteleva, mut kuitenkin useamman vuoden hengissä pysynyt jukkapalmuni oli taaaas täynnä villakilpikirvoja. Yöh. Revin kaikki kuivuneet lehdet pois ja kannoin pienen potilaan suihkuun, jossa se sai elämänsä tujuimman mäntysuopakylvyn. Jos ei kirvat kuole, niin kasvi ainakin.

Uusia tulokkaita ovat huonearalia, pari juorua ja nukkumatti. Kaikki hyväkuntoisia tällä hetkellä, mutta tässä saattokodissa osataan saattohomma, oli sitten kuinka terve tulokas alunalkujaan...

Mä kyllä kovasti toivon, että syynä on ollut talvi, ilmalämpöpumppu, ja vähän varovainen kastelu. Jos näin, niin sittenhän nyt pitäisi alkaa auvoisat ajat, kun valo ja mun kastelurohkeus lisääntyy, ja kuuman ja kuivan ilman puhaltelu vähentyy.

Mikko tuli juuri polttareistaan - olivat koko viikonlopun tallinnassa mässäilemässä ja rilluttelemassa - joten menen nyt esittelemään hänelle uudet asukit sekä kertomaan suru-uutiset sairastelevista ja poismenneistä. Kilttinä tulevana rouvana siinä samalla laitan myös piffit ja misosalaatit tulemaan.


2 kommenttia:

  1. Sä oot huvittava :D Siis hyvällä tavalla :)

    VastaaPoista
  2. Hah, kiitos - kiva, että tykkäät! Vaikka myönnettäköön, että toki taitoihini sisältyy joskus myös se vähän huonommalla tavalla huvittavana oleminen 😁

    VastaaPoista