torstai 11. helmikuuta 2016

Yläkerta ojennukseen

H-hetki lähenee, ja vapaa-aika vähenee. Tähän kaikkeen hössötykseen päälle päätettiin sitten vielä kuiteskii alottaa toi yläkerran työstäminen.

Hommat eteni tähän pisteeseen viime viikonlopun jälkeen, kun polttareiden (ne siis oli v i h d o i n k in!!!!!!11) jälkihuumassa järjestelin ja paijailin noita kuvassakin hieman pilkottavia hää-pitsejäni ja juhlien somistusastioita. Samana iltana siivottiin hää-varastohuoneen viereinen to be vierashuone -huone, jossa oli käynyt tämä viimeksi tarinoimani lintu-katastrofi, ja koettiin kummatkin mieletön ahaa-elämys - meillä on kolmas kerros!


En meinannut malttaa nukahtaa seuraavana yönä, kun vaan fiilistelin, että tsiisös, mä pääsen sisustamaan yhtä kerrosta ihan alusta asti.

Aamulla sitä sitten muisti, et jaa, siinä ois se remppa kuitenki ennen sitä.

No, se on nyt aloitettu (eli ainakin 30 cm tapettia revitty) ja tänään aiotaan koko ilta pistää ranttaliksi tuossa vierashuoneessa, joka on tarkoitus saada ihan tiptop-valmiiksi häihin mennessä, jotta bestman saa kivan huoneen yöpymiseen (elleivät sitten halua nukkua Mikon viimeistä poikamiesyötä vierekkäin...)

Aloitin tän urakan tietty tärkeimmästä, eli shoppailusta. Sisko kuskasi tänään autollaan mua ja jäätävää kasaa kalustus- ja sisustuskamaa, jotka nyt odottelee tossa eteisessä, että pääsevät uuteen kotikerrokseensa.

Se, mitä yläkerrassa tullaan nyt kevään aikana tekemään, on seuraava:

- kummankin huoneen seinien maalaus ja ovien vaihto (yhdessä ovessa lukee edellisen asukkaan, pienen pojan, nimi tussilla kirjotettuna)
- toisesta huoneesta tehdään työhuone
- toisesta vieras-/kakkosmakuuhuone
- parvi puretaan, samoin toi jonkun inkkariheimon vanhoista kanootti-airoista tehty aita
(- miettikää, miten valoisa ja korkea meidän olkkarista tulee, kun parvi lähtee!!)
- veskille tehdään..... jotain. Kalusteita tuskin lähdetään nyt tässä vaiheessa vaihtamaan, kun keskikerroksen veski on ennen tätä kunnostusjonossa, mutta seinä todennäköisesti maalataan ja peili vaihdetaan. Tosta lattiasta mä jotenkin salaa vähän tykkään
- uusi aita uuden "kerrosaulan" ympärille
- ylimääräisten "poissa silmistä, poissa mielestä" -varastokamojen, kirppiskassien ja huonekalujen eteenpäin pistäminen tai uudelleen sijoittaminen - ei enää kamojen kasaamista ja piilottelua kolmanteen kerrokseen!
- kaikkien valaisimien vaihto

Aivan kreisiä. Meillä on kolmas kerros.


Ps. Älkää pelätkö, häiden tarjoiltavathan ne siellä vaan, ei viikonlopun normaali alkoholisatsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti