maanantai 27. helmikuuta 2017

Kukkia, kakkaa ja keittiöhaaveita

Anteeksi, mutta miten kaikki äiti- ja kotibloggaajat tekee tän? Jos tissitakiainen ei roiku nännissä kiinni, tai huuda syliä, mahaa tai jotain muuta, niin itse tuijotan tyhjällä katseella joko nukkuvaa vauvaa tai seinää. Vaikka muistaakseni en ikinä ole lavastanut yhtäkään koti- tai somekuvaa, niin vauvanpukluinen ja sekosortoinen asunto ei kyllä inspiroi blogikuvailuun. Tutteja - joita vauva ei suostu syömään - vauvanvaatteita ja aloitettuja siivouksia, esim sohvatyynyjen päällisten vaihtamisia, löytyy joka paikasta, ja aamuinen "tänään laitan huulipunaa päivän piristykseksi" vaihtuu siihen, että silmäisen illalla ohimennen peiliä, josta takaisin katsoo hiukset ja naama pystyssä, imetyspaidassa toinen tissi ulkona haahuileva keltanokka-kotiäiti.

Oikeesti ollaan kyllä silleen oltu onnekkaita, että Elma on ollut helppo vauva, vaikka kärsiikin masuvaivoista ja kuulemma äidiltä peritystä tempperamentistä. Menee muuten vähän tunteisiin, kun on kuullut viimeiset kolme viikkoa, kuinka vauva näyttää isiltä, mutta kuulostaa äidiltään...

Onnekkuutta on lisännyt se, että isukki on ollut koko tän ajan meidän kanssa kotona - paitsi sitten viime viikonlopun, jolloin lähti hälytettynä Punkaharjulle. Pärjättiin ihan hienosti Elman kanssa näin tyttöjen keskenkin, sillä karattiin heti trendikkäästi keskustaan sushille ja vähemmän trendikkäästi mun äidin kainaloon fonduelle. Muuten se syöminen olikin sitten suklaalevy-porkkana-omena-juustoviipale -tyylistä tekemistä aina niinä hetkinä kun muisti tankata jotain.
Ja joo, vaikka tää uusi elämä onkin aikamoista suorittamista ja hormoneilla väsymyksen tainnuttamista näin aluksi, niin ei tätä kyllä vaihtais mihinkään. Paitsi ehkä yöuniin. Mutta kun pitää olla joka yö itse työntämässä sitä tissiä suuhun, eikä voi antaa Mikon syöttää pumpattua maitoa, niin ihan turha valittaa siitäkään.


Ps. Remonttilupa saatu. Siis Mikolta. Hänkin on nyt innostunut! Mä oon niiiin hyvä innostamaan. Keväällä luvassa siis "viimeinen" (...) rupeama remontista, jolloin kolmas veski, jo aloitettu kylpyhuone, kaikki sisäovet ja karmit sekä keittiö kokonaisuudessaan menee uusiksi. Lisäksi sitten taloyhtiön puolesta uusitaan kaikki ikkunat ja ulko-ovet, joten ehkä tässä on taas tarpeeksi tekemistä tähän vauva-arkeen........

6 kommenttia:

 1. Voi tuota aikaa <3
  Itsestä tuntuu, että kämppä ja lärvi ja pää ja oikeastaan IHAN KAIKKI on hyrskyn myrskyn eikä mistään saa kiinni, niin trust me, kukaan muu ei huomaa asiaa kuin itse..

  Kaikki on just täydellisesti, kun onnekkaasti osaat ja pystyt imettämään ja vauva saa olla paljon siinä rinnalla.

  Koita olla miettimättä tekemättömistä asioita ja sotkuisia torkkuvilttejä väärässä järjestyksessä :)

  Kun kuluu muutama viikko, kuukausi, niin palaat kyllä normi-ihmiseksi hormooniväsyhuuruisen mammelin sijaan..

  VastaaPoista
 2. Ps. Ihanaa lukea näitä vauvajuttuja ja päivitä sinne instaankin vaan lisää lisää bebekuvia!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ihanasti kirjoitettu! ❤ Tottelin heti, ja laitoin päivän Elma-kuvan 😎

  VastaaPoista
 4. Ps. Yksi sotkuinen torkkuviltti on just epäjärjestyksessä keittiönpöydällä, yltäpäältä sinappiripulikakkelissa odottamassa pesukoneeseen pääsyä....

  VastaaPoista
 5. Luin blogiasi vuosia sitten ja onneksi sattumalta muistin sinut. Pienen etsiskelyn jälkeen eksyin tänne. Kiva lukea myös vauvajuttuja<3

  Meillä asustaa vauhdikas taapero, nyt puklurätit ovat vaihtuneet tytön pitkin kämppää lojuviin leluihin ja kaapeista purettuihin tavaroihin.. Välillä muistelen kaiholla sitä aikaa kun sai vaan maata tissinä sohvalla. Aikansa kutakin. Ihana katsoa kun toinen kasvaa ja kehittyy. Elämä on ihmeellistä.

  Ihanaa vauva-arkea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva, kun löysit tännekin!

   Voin kyllä kuvitella, miten tätä tissinä olemista tulee ikävä, kun nyt jo surkuttelen, että kohta tää on taapero eikä vauva enää 😭 Innolla kyllä odotan just tota, että voi seurata toisen kasvua ja kehitystä, ja että millainen tyyppi tästä tulee esim just taaperona :)

   Poista