tiistai 28. maaliskuuta 2017

Keittiöremontti - ennen

Ollaan keittiöremontin puolivälissä. Ehkä. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin en kyllä osaa yhtään sanoa, että missä välissä tai vaiheessa ollaan, sillä meillä on nykyään keittiön kohdalla reikä.

Ennen reikää se kuitenkin näytti tältä:


Tai tässä vaiheessa oli jo aloiteltu remonttiin valmistautumista, kuten viimeisen kuvan pöydästä huomaa, Mikko kun niin upeasti levitti laatikoiden sisällöt tuollain irrallisena pitkin asuntoa. Tähän sellainen lempeästi hymyilevä emoji.

Meidän piti uusia keittiö heti muuton jälkeen, eli kaksi vuotta sitten, mutta homma jäi, kun keksittiin muuta muka kiireellisempää remontoitavaa, tai muuten vaan rilluteltiin vapaina ja vallattomina eikä jaksettu ajatella niin aikaa ja rahaa vievää projektia, kuin keittiöremontti.

Keittiö on siis muuten alkuperäisessä kunnossa, mutta ostimme tänne muuton jälkeen uuden induktiolieden (joka toki nyt vähän harmittaa, kun haluaisimme uuteen keittiöön kaapistoihin upotettavat erilliset vempeleet, mutta ei viitsi ostaa uusia, kun tuoki maksoi ihan mukavasti ja on vielä niin uusi), fiksattiin muovilla osa kaapinovista, vaihdettiin vetimet, revimme toisen seinän kaapit irti ja laitoimme avohyllyt sekä uuden kuivauskaappi tilalle. Viimeisin "parannus" oli kaikinpuolin tosi onnistunut, kun tossa ritilähyllyllä ei tietenkään pysy pystyssä mitkään mun ihanat ja tuikitarpeelliset pikkupurnukat, ja kuivauskaappi oli aivan liian iso tuohon tilaan. Toisaalta hyvä, niin peitti enemmän kamalaa tiskinurkkausta.

Nyt alue on ruokailutilaa ja eteistä myöten revitty kattoon saakka auki, välistä poistettu seinä, laitettu puolikas sellainen takaisin, väsätty sähköjä ja kaikkea, mistä tulee kamala meteli, jonka johdosta me ollaan Elman kanssa lenkkeilty melko ahkerasti ulkoilmassa.

Kivitasot on nyt tilattuna ja valmiiksi valitut kaapistot shoppaillaan tänään. Huomenna pitäisi ilmestyä uusi katto ja sen jälkeen vähitellen keittiökin. Ja se keittiö tulee olemaan aivan erilainen, kuin edeltäjänsä.

Kuten jo aiemmin lesoilin, niin tilannehan on se, että kun tämä keittiöurakka on saatu päätökseen, vedetään samaan syssyyn sisäovet, karmit ja kahden kerroksen veskit pinnoiltaan uusiksi. Ja kun se on tehty, alkaakin ulko-ovien ja kaikkien ikkunoiden uusiminen.

Tähän sellainen vähän varovaisemmin hymyilevä emoji.2 kommenttia:

  1. Ihan parasta ku herätitte blogin henkiin taas! Aattelin että vois nyt kerranki kommentoida ku kuitenki luen aina kaikki postaukset xd Ois muuten kiva nähä lisää kuvia teiän asunnosta, sisustus näyttää niin kivalta omaan silmään!

    VastaaPoista
  2. hei, ihanaa kun kommentoit! lupaan lisää kuvia, aloitan ensin noilla uusilla tiloilla heti kun remontti valmistuu, ja sitten listalla on vaate- ja lastenhuonetta :) kiva kun sisustus ja blogin paluu miellyttää!

    VastaaPoista