sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Elma Ellenin äiti

En haluaisi lesoilla, mutta mulla on ollut aikamoista äitienpäivää ihan jokainen päivä viimeisen kolmen kuukauden ajan, koska valehtelematta oon saanut lähes aina aamupalan sänkyyn - jos Mikko on vain ollut kotona. Eli sen lisäksi, että kiitän Mikkoa ja Elmaa siitä, että saan olla äiti, kiitän Mikkoa myös siitä, että hän tekee sen äitinä olemisen astetta helpommaksi. (Elmakin voi ajoittain saada kiitoksen samasta asiasta, ihan aina kylläkään ei.)Hieman hemmoteltuna siis lähdin tähän ensimmäiseen viralliseen äitienpäivääni, ja kyllähän sitä hemmoteltuja ollaan tämän päivän jälkeenkin. Jotta ei tuoksuisi liian ruusuiselta, niin kerrottakoon, että kroppa on kipeä kuin... no jokin, mikä on tosi kipeä, ja väsyttää niin kovasti, että pelottaa pysynkö hereillä siihen asti, että saan saunan jälkeen suklaapatukan ja viinilasin käteen.


Tämä päivä on sisältänyt shampanja-aamupalaa, joka vaihtelun vuoksi katettiin sängyn sijaan ihan ruokapöydälle, heppojen puunausta, tunnin maastolenkki äiskän, siskojen ja niiden hevosten kanssa, kesäisen sään ihastelua, vauvan ikävöintiä, tissien pakkaantumista, kiljahtelevan Elman vastaanottoa, äitienpäivä-päivällistä, sekä juuri lämpimänä odottelevaa saunaa. Sekä sitten myös Elman ikävä-kiukuttelua ja väsyneen äidin tukahdettua turhautumista, kun vauva haluaisi puskea ihosta läpi päästäkseen tarpeeksi lähelle. Ja jotta ei saa väärää kuvaa, niin kerrottakoon, että Elma ja Mikko viihtyvät kyllä mainiosti keskenäänkin, mutta äidin tultua kotiin on pientä levottomuutta ja harmitusta ilmassa, koska kehtasin hylätä.


Nyt siis masu täynnä grilliherkkuja ja rapalperipiirakkaa valun saunan lauteille lepuuttamaan niveliäni, jotka kiljuvat tuskasta. Sitten tissittelen Elman unille ja hipsin sohvalle herkkujen, Suomen matsin ja Mikon seuraan.

Eli; hyvää äitienpäiväiltaa mulle ja muille mutseille! On tää äitinä olo aika hienoa.2 kommenttia:

 1. Hyvää äitienpäivää!

  Kirjoitat ihanan elämänmakuisesti. Sitähän tuo vauva-aika on: tunteita laidasta laitaan. :)

  Ps. Taidetaan olla samaa vuosikertaa, mutta elämä on ehkä mennyt hieman eri polkuja: mulla on 11-, 7- ja 4-vuotiaat lapset. :) Toivottavasti tulevaisuudessa olen vielä useammankin lapsen äiti!

  VastaaPoista
 2. Hyvää äitienpäivää sullekin! Toivottavasti oli kiva päivä, tuon ikäiset lapset kun on varmasti keksineet ihania ilahdutuksia :)

  Mahtavaa, kun tykkäät teksteistä! Saa nähdä mihin nämä elämänmakuiset jutut tästä vielä kehittyvät, jos tännekin tupsahtaa enemmän jälkikasvua 😬

  VastaaPoista