sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Keittiöremontti - valmis

F i n a l l y.

Saanko esitellä, uusi keittiömme:
Remontissa uusiksi meni keittiön, eteisen ja ruokailutilan katto, keittiön lattia, keittiön ja eteisen välinen seinä, kaikki kalusteet ja koneet uunia lukuunottamatta, eteisen ja keittiön valaisimet, sähköasiat, veskin ja pikkueteisen ovi sekä bonuksena vielä ruokapöytä.

Vielä uusimista odottavat ikkuna, sekä ovien puoleinen seinä. Ja toi yksi ruokapöydän tuoli - se menee kyllä uusiksi. Joko maalaan sen mustaksi tai ostan Hay Heen, vaikka niitä onkin nyt kaikilla, hitto.
Remppamies oli meille tuttu, ja tunnetusti tajuttoman taitava, josta oli paljon iloa siinä vaiheessa, kun hänestä riippumattomista syistä remontti venyi. Voin kertoa, että ois saattanut alkaa kiukuttaa kuukauden kestäneen remontin aikana, yhtä pitkän aikaa eläneen vauvan kanssa, jos nurkissa olis pyörinyt joku pökiö. Hän myös melko kärsivällisesti jaksoi hymyillä, kun me kesken matkaa mietimme muunmuassa, josko sittenkin vielä pidentäis, eiku lyhentäis, tai sittenkin pidentäis tuota seinää...
Näitä hyviä remppamiehiä kun yleensä etsitään kissojen ja koirien kanssa, niin tässä teille ilmianto: MJ Effector Helsingistä. Ollaan käytetty Makea aiemminkin muutamassa pienemmässä jutussa, mutta erityisesti hänestä oli hyötyä tässä isossa ja kattavassa, lähes koko kerroksen räjäyttäneessä urakassa. Mä en kestä, että me aluksi edes harkittiin tekevämme tämä keskenämme.......

Muita remontin myötä taloon tulleita ja erityistä huomiota kaipaavia elementtejä ovat:
OSB-levy. Ai että! Meinattiin laittaa perusmaitolasia välitilaan ja lieden taakse, ja luojan kiitos saatiin tämä, ehkä hieman remppamiehen hermosoluja syönyt, ajatuksemme kesken urakan, sillä toi on tuhat kertaa parempi - ja halvempi. Laitettiin samasta matskusta myös avohylly, joka oli tietty pakko saada purkeille ja purnukoille, sekä uusi ruokapöytä. Ruokapöydän kohdalla remppamies-Make oli jo itsekin lähes innostunut, ja kehuskeli, että olipa hyvä ratkaisu. Seinään käytettiin ohuinta levyä, ja hyllyyn sekä pöytään paksuinta mahdollista.


Keittiön hana. I loo-ooo-oo-ve it. Tapwell RIN984 mattamusta astianpesukoneliitänällä varustettu hana on yksi mun silmäteristäni, jota pyyhin noin tuhat kertaa päivässä - ihan vain hellyydestä ja ilosta, kun ei siinä mitkään liat meinaa näkyä. Olin ihan viime hetkiin asti ottamassa sitä pyöreästi kaarevan putken mallia, mutta sekunnin sisällä saatu ajatus ja tehty päätös tuohon kulmikkaaseen oli täysin oikea. Ostettiin hanan LVI-verkkokaupasta ja kun hana kotiutui seuraavana päivänä (!!) päätettiin me pistää sieltä vielä hurjasti isompi tilaus menemään veskin uutta sisustusta varten. Siitä lisää pian!

Musta korkea ja valkoinen matalampi jakkara ovat osa Penttistore-perhettä. Haluttiin pöydän päätyyn kevyt, mutta persoonallinen jakkara, sekä eteiseen joku, joka toimisi sekä uuden "baaritiskin" että kenkienlaiton kanssa. Olin jo pidempään silmäillyt Pentti-palleja Instagramissa, ja käytyämme Mikon kanssa syvällisen "Artek vai Pentti" -keskustelun, päädyimme kahteen Penttiin. Myös Mikko on kovin tyytyväinen valintaan, mutta ei ole ihan vielä innostunut ajatuksesta hankkia Elman huoneeseen muutama pastellinen mini-Pentti. Katotaan, josko jo sitten, kun Elma ihan oikeasti tarvitsee jakkaroita.

Jos et enää muista miltä keittiö näytti ennen remonttia, katso ennen-kuvat täältä.

Kaiken kaikkiaan olemme aivan todella tyytyväisiä lopputulokseen, niin etukäteen mietittyihin kuin kesken rupeaman saatuihin ideoihin. Työtä, aikaa, pölyä, kirosanoja ja keittiöttömiä päiviä vaadittiin paljon, mutta oli täysin sen arvoista.

Seuraavaksi sitten tämän keskikerroksen pikkuveski! Siitä tulee kuulkaa mieletön - en jaksa odottaa, että pääsen esittelemään sen, kun saadaan se valmiiksi!

Postauksessa linkatut LVI-Verkkokauppa.fi sekä Penttistore -tuotteet on ostettu mainintaa vastaan saadulla alennuksella.

9 kommenttia:

 1. Mistä jääkaappimagneetit ovat?

  VastaaPoista
 2. Pyöreät ovat suomalaisen tekijän, löytyy muistaakseni miosadesign-nimellä Instagramista. Häränpää taasen on ostos Lissabonista!

  VastaaPoista
 3. Millä aineilla päädyitte käsittelemään nuo OSB- levyt? Kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
 4. Ei itseasiassa olla vielä käsitelty, mutta ostettiin jo valmiiksi Teknos Helo Aqua, jolla tullaan lakkaamaan sekä seinälevy, että pöytä :)

  VastaaPoista
 5. Pentit on niin näppäriä! Valaisimen tai kukan alla ja kun väkeä enemmän, mukava istuin. Ja heidät tuotiin kotiovelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis toi oli huippua, toimitus kotiovelle! 👌🏽❤

   Poista
 6. Ihana koti teillä Taru ja muutenkin kiva blogi :)))

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon Salla, ihanaa jos tykkäät :)

  VastaaPoista
 8. Hei, olen miettinyt keittiöön mustaa hanaa ja törmädin blogiisi. Valitsemanne hana näyttää todella ihanalta ja harkitsen vastaavanlaisen hankkimista. Vieläkö hana on teillä käytössä näin kahden vuoden jälkeen? Entä onko musta pinta kuinka herkkä kalkkitahroille? Me kun olemme alueella, jossa vesi on todella kalkkista. Kiitos jos ehdit vastailla.

  VastaaPoista