lauantai 24. kesäkuuta 2017

Kuninkaanmäen yötön yö

Sellainen oli Elman ensimmäinen yötön yö. Siis niin juhannuksen puolesta, kuin myös muutenkin - syntymän jälkeen hän on tainnut pääsääntöisesti nukkua kaikki yöt, jos tissitaukoja ei lasketa. Eikä nytkään ollut hereillä kuin kotimatkan verran, hämmentyneenä öiselle herätykselle hymyillen. Kotona ähersi unta mun vieressä puolisen tuntia, kunnes kyllästyin ja kokeilin laskea omaan sänkyynsä vänkyröimään. Ja sinne hän sitten sammui samantien.

Ilta oli varsin tsilli ja kiva, ja sen kohokohtina toimi kyllä ehdottomasti puusauna, äitin jälkkärikupit, jotka aina väkisin väännän kuoharilaseiksi, Mikon raparperi-marjapiirakka, grillikyljykset ja välimeren vihannekset, pastellitaivas sekä äiskän tekemä ranskanletti. Tarttisin tällaisen letin joka päivä.

Huomioisin myös, että kihla- ja vihkisormus menee jo viimeisenkin nivelen yli, eivätkä aiheuta enää kuin ehkä kolme sormimakkaraa. Joko sormi on muokkautunut väkisin runnomisesta, tai turvotus on vähentynyt n. 0,02 prosenttia. Tai oli, eilisen mässäilyn jälkeen en lähde edes koittamaan onneani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti