keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Vessaremontti - valmisPostaus sisältää yhteistyölinkkejä

Tapwellin mattamusta keittiöhana. Siitä se ajatus sitten lähti.

Aluksi oli tarkoitus vain pienesti freesata meidän keskikerroksen pikkuveskiä, jota Mikon miesvessaksi nimitämme. Tai nimitimme, enää en suostu antamaan kämpän hienoimman kolkan kunniaa vain Mikolle. Syytä tuohon aiempaan nimitykseen en edes tiedä, koska kyseessä on kuitenkin meidän talouden eniten käytössä oleva veski - se kun sijaitsee oleskelukerroksessa, ulko-oven vieressä.

Keittiöremontin aikana selailin erilaisia hanavaihtoehtoja ja löydettyäni mieleisimmän, eli Tapwellin mattamustan keittiöhanan, metsästin mistä saisin sen tilattua luotettavasti ja nopeasti, mutta myös mieluiten mahdollisimman edukkaasti. Löysin kotimaisen LVI-verkkokaupan, jonka nettisivut olivat ensimmäiset selkeät ja helppokäyttöiset myös mobiiliversiona, ja heillä sattui olemaan kyseiset hanat alennuksessa (näyttäisi muuten nytkin olevan ihan hyvä alennus päällä!). Laitoin tilauksen menemään, ja hana oli iloisesti yllättäen meidän oven takana jo seuraavana päivänä.

Mun takaraivossa kyti ajatus nettikaupan sivuilla näkemistäni Tapwellin veskihanoista, mutta oltiin kummatkin Mikon kanssa sitä mieltä, että ei panosteta tohon veskiin niin paljoa, että hankittais sinne jotku arvokkaammat hanat ja vempeleet, vaan peruskamat riittää. Ajatus kuitenkin muhi siihen pisteeseen, että havahduin miettimään, että miksi ei - miksi rempataan se koko kerros muuten vimpan päälle, mut veskissä homma lössähtää?

No, sitten ujosti ja salaa Mikolta selailin kylppärituotteita, joista eniten ihastutti messingin värinen kokoelma, joiden eri vaihtoehdoista tein kuulkaa ihan kollaaseja valmistautuessani esittelemään idean Mikolle. Muistin myös alakerran kylppäriremontin aikana haaveilemani vaaleanpunaisen Arabian vintage-altaan, ja kävin katsomassa josko Torin valikoimista löytyisi vielä vastaavia. Ja se sama allas siellä odotteli edelleenkin, melkein kahden vuoden jälkeen! Lisäsin hempeän pastellisen altaan kollaasin, ja ujutin kollaasin Mikon messenger-viesteihin. "Hyvältä näyttää, tehdään vaan!" kuului vastaus. Perään tuli kyllä vielä "Mitä maksaa?", jonka jälkeen jouduimme vielä tovin keskustelemaan.

Seuraavaksi sitten huomasimmekin repivämme veskin laatat (ja siinä samalla sitten vahingossa myös seinälevyt....) ja kaikki tuhat erilaista seinälistaa irti sekä vaihtavamme katon samaksi kuin muualle kerrokseen asennettiin. Kun lähtötilanne asettuikin noin raa'aksi, päätimme samalla miettiä myös värimaailman uusiksi - ehkä ei sittenkään pelkkää valkoista?

Ja tässä on nyt sitten lopputulos - vihdoin ja viimein, lähes kahden kuukauden sähellyksen jälkeen:
Me ollaan itse täysin hurmaantuneita värimaailmaan ja kalusteisiin. Vain pönttö on jäämistöä vanhasta veskistä, muuten kaikki meni uusiksi. Hana on Tapwell BI071M ja sen kaverina sitten pyyhekoukku ja veskipaperiteline, kaikki messinkisenä. Seinän väriksi valikoitui tumma petrooli, ja lattian laatat maalattiin valkoisella. Allas on tosiaan Arabian vanhaa tuotantoa, ja maksoi kokonaiset 10 euroa Tori.fi -löytönä. Mainittakoon vielä, että altaan myynyt pariskunta oli Mikon mielestä mielettömän hurmaava, ja omalta osaltani annan kaikki pointsit LVI-verkkokaupalle, sillä heidän asiakaspalvelunsa oli ensiluokkaista (itse kämmäilin tilausvaiheessa, mutta sain heiltä nopeaa apua) ja toimituksena todella nopea.

Tässä vielä pieni vilaus siitä, miltä veski näytti ennen:
Niin. Kyllähän se taisi vähän muuttua.

Remontti toteutettiin LVI-verkkokauppa.fi:n inspiroimana, ja saimme tuotteista alennusprosentin blogimainintaa vastaan. 

8 kommenttia:

 1. Todella hieno lopputulos, seinän väri on erityisen ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! itsekin hurmaannuin tuosta maalista niin, että tekis mieli nyt sutia sitä vähän joka huoneeseen 😅

   Poista
 2. Onpa tyylikäs! Todella hyvin ja hillitysti toteutettu. Oikean ratkaisun teitte, kun maalasitte seinät. Ja olipa löytö tuo Arabian allas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! hillitty ei normaalisti kuvaa mun toteutuksia, mutta tässä taitaa poikkeus vahvistaa säännön 😄 Arabian allas oli kyllä löytö - kannattaa pitää silmät auki kirpputoreila!

   Poista
 3. Vau, kylläpä on kiva! Pidän muutenkin sun sisustussilmästä.

  VastaaPoista
 4. UPEA väri tuo sininen, saako udella mikä värisävy kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin! Muistaakseni kyseessä oli Tikkurilan S491 :)

   Poista