sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Pannupuuro baby style

Me vietetään Elman kanssa vähintään puolet viikosta kaksin. Sanomattakin selvää, että isoa taloa, pihaa, koiria ja vauvaa hoitava nainen on suhteellisen loppu siinä vaiheessa, kun mies saapuu kotiin. Aika hyvin se jaksaminen kyllä ajoittuu, kun viimeisiä voimavaroja viedään yleensä juurikin samana aamuna, kun Mikko on matkalla meidän luokse.

Tänä aamuna oli jälleen tällainen aamu. Katkonainen yö takana ei paljoa hymyilyttänyt, kun Elma aloitti puol kuuden aikaan ujon seurustelun, ja tajusin, että yöunet jäi siihen. Masensi pelkkä ajatuskin puuron keittämisestä, kun eroahdistusta läpikäyvä ipana huutaa heti irti päästäessä, sillä äiti aikoo tehdä jotain muuta ja jättää hänet yksin lelujen kanssa - siihen mun jalkoihini.

Hanna Sumarin instassa on välillä pyörinyt kuva pannupuurosta, joka on jäänyt kevyesti mieleeni, mutta tänä aamuna Hannan päivitys osui juuri oikeaan hetkeen ja sai mut innostumaan ajatuksesta, että aamupalaksi on jotain muuta kuin peruspuuroa. Se ei toki estänyt Elman kitinää, mutta olipahan jotain uutta odottamassa.

Hanna Sumarin blogista katsoin pääpiirteittäin mitä tähän hitaamman aamun herkkuun kuuluu, ja sovelsin siitä vauvaystävällisen, eli äiskän ja vauvan yhteisen herkun.
Määrät ei jääneet mieleen, kuten ei ikinä mun kokkaillessa, mutta käytä omaa näppituntumaa ja makumaailmaa, ja vaikkapa näitä aineita ja määriä osviittana:

- luomukaurahiutaleita 2,5 dl
- kauramaitoa (luomu, lisätyn suolan määrä hyvin minimaalinen)
- (isin poimimaa) puolukkaa
- (kotimaista) omenaa raastettuna 2 kpl
- (kotimaisia) luumuja pari kourallista
- kookosöljyä vuoan voiteluun
- makeuttamatonta maapähkinävoita (toi mun kuvassa näkyvä on vauvakelvollinen ja hyvä vaihtis!) vajaa ruokalusikallinen
- kaardemummaa mausteeksi (myös kaneli olisi sopinut, mutta meillä ei ollut sitä vauvoille sopivaa ceylon-kanelia)

Sekoitin maapähkinävoin, kaardemumman ja kauramaidon yhteen, ja lisäsin ne marjojen, hedelmien ja kaurahiutaleiden päälle. Pyöräytin vielä kaikki kertaalleen sekaisin, ja laitoin about 200 asteiseen uuniin ja annoin olla reippaasti päälle puol tuntia. Laitoin vähän enemmän nestettä ja nestepitoisia aineksia, joten joutuu pitämään uunissa hieman Hannan puuroa pidempään.
Vaatimaton esillepano, koska aiemmin mainitsemani häiriötekijät, enkä jaksanut hakea oikeeta kameraa, mutta sen verran hyvä herkku, että tehdäänpä tällainen hyvänmakuinen ja hidas aamu useamminkin!

Ps. Seuraavan kerran saatetaan päivitellä tätä blogia uuden otsikon ja osoitteen alla! Muutto on meinaan vihdoinkin edistynyt, ja huonekalut sekä muut tavarat lähtevät kohti Punkaharjua 3 viikon kuluttua. Alkaa siis olla aika päivittää blogi siihen maailmaan, jotta pääsette mukaan heti kauppojen teosta alkaen. Ja sehän tapahtuu jo ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti