maanantai 18. syyskuuta 2017

Uuden kodin uudet vanhat esineet

Käy kuulkaa ihan työstä tämä huonekalujen (ja tosi tärkeiden sisustusesineiden...) haaliminen uuteen kotiin. Tilaa on tosiaan parikyt neliötä vajaa 200 m2, eikä siellä ole yhen yhtä kaappia tai komeroa säilytystä varten. Vaikka Ikealla onkin muutamat meitä miellyttävät kaappijärjestelmät, ja tullaan ne varmasti sinne hankkimaan, niin pääsääntöisesti meinataan kyllä sisustaa täyspuulla ja talon arvoon sopivalla vanhalla laadulla.

Tätä aietta olen kovin uskollisesti koittanut toteuttaa, mutta autottomana, ajokortittomana ja melko nirsona se ei kuitenkaan ole ihan helpoin nakki.

(Muutama sana tuosta ajokortittomana keskelle metsää muuttamisesta? Oltiin varmasti ainoat autottomat jo täällä Länsi-Pakilassakin, mutta mites toi Punkaharju?)

Uskoisin kuitenkin nyt löytäneeni keittiöön astiakaapin tästä kuvissa näkyvästä liinavaatekaapista, ja asunnossa odottelevaan monen metrin mittaiseen lokerikkoon täytteeksi söpöt pikkunorsut. Heikki Orvolan lasilyhty pysäytti mut myyntikuvassaan, ja se oli hankittava. Näen sen saliin tulevan astiavitriinin päällä, vaikka se itse vitriini viellä puuttuukin.

Kerään pellavaisia keittiöliinoja ja haalin muutamia valikoituja pitsilakanoita pöytäliinoiksi. Mä en ole koskaan ollut pöytäliinaihminen, mutta mun sisäinen hirsitaloemäntä on nostanut päätään, ja oon ihan varma, että ensi jouluna meillä on punaviini- ja kinkkukastiketahrainen valkoinen pitsilakana pöydän päällä!

Ja se pöytä. Mistä mä löytäisin 12 hengen täyspuisen, tyylikkään mutta minimalistisen ruokapöydän. Puuh.


4 kommenttia:

 1. I h a n a kaappi. Just tollasen haluaisin myös. Ja tohon ajokorttijuttuun. Hommaa se. En tiiä punkaharjun julkisista mitään, mut täällä meilläpäin pohjosessa ne on aamulla yks bussi etelään ja illalla yks takaspäin-luokkaa ja tulisin oikeesti hulluksi lasten kans kotona jos ei olis autoa käytössä. Asutaan vielä tosta "keskustasta" kuuden kilsan päässä ison tien varrella johon ei talvella uskalla mennä vaunujen kans, koska ei tietenkään oo pyörätietä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hommaan! Mikko saa omansa just, ja mä ajan heti ku ollaan vähän asetuttu. Ja ku uskallan 😁.
   Meillä just samat speksit - 6 km "keskustaan" ja julkisia menee tyyliin kerran päivässä, eli silmiä räpäyttämällä voi missata sen ainoan kyydin. Mä tosin oon sen verran erakkosielu, että varmaan oon ihan tyytyväinen eristyksissä, jos vaan aina välillä saisin kyydin kirpparille ja ravintolaan 😅

   Poista
  2. Hommaa ihmeessä, siellä on helppoa opetella, kun ei ole muuta liikennettä ;) Kaikki kadut ja liikennemerkitkin oppii hetkessä ulkoa. Myös big city Savonlinna on turvallinen paikka körötellä. Siellä tulet varmasti enemmän käymään, koska Punkiksella ei ole muuta kuin S-market ;) Ei huolta siis!

   Poista
  3. Hei hei hei, eipä liioitella - onhan siellä myös kirpputori, apteekki, rautakauppa ja pullaposki. Kävin tänään ekaa kertaa Punkiksen kekessä 😌

   Ja joo, tosiaan ollaan ajamassa ne ajokortit vasta täällä, ni päästään vähän vähemmällä ressillä, samoin tulevat ajo-opettajat 😂

   Poista