keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Uusi koti // Putikon suojassa
Ostettiin tänään uusi koti. Se samainen, josta oon vauhkonnut viime ajat, mutta jonka suhteen ei meinannut tapahtua mitään edistystä. Mutta nyt jos mietin, niin kyllähän tää meni taas melko Sassi-Lahtinen -aikataulutuksella, kun vajaassa parissa kuukaudessa homma on taputeltu tähän pisteeseen. Liiempia miettimättä, kuten aina. Nähtäväksi jää, käykö tälläkin kertaa yhtä hyvin kuin aiemmin.

Seuraavien viikkojen aikana tapahtuu seuraavaa: remontti alkaa ensi viikolla ja se kestää kolmesta neljään viikkoon. Tai kauemmin, kuka tietää. Me lähdetään keittiöstä ja kolmesta kerroksesta kolmen viikon kuluttua, vietetään viikko lomaillen vielä määrittelemättömässä paikassa, ja sitten liitymme huonekalujemme seuraan uuteen kotiin.

Blogin nimi ja osoite vaihtuu lähiaikoina, mutta en oo vielä ehtinyt tutustua tekniseen puoleen. Toivottavasti saadaan kuitenkin teidät kaikki mukaamme myös uuteen kotiin! Sisältö pysyy samana, mutta koska Mikko on saman katon alla viikon jokaisena päivänä, on hänen ruokajuttujaan luvassa taas enemmän, pienen hiljaiselon jälkeen. Sanomattakin selvää, että mun postaustahti tulee olemaan melko aktiivinen, ja sisältö hyvin sisustus- ja elämäpainoitteinen.

Kaikesta tästä lisää myöhemmin, mutta nyt - saanko esitellä, uusi kotimme, Putikon suoja:


Tällä kertaa vielä edellisen omistajan huonekaluilla ja tavaroilla, mutta onnekseni sain asunnon mukana kaksi vanhaa puista elokuvateatterin penkkiä, VR:n vanhan puisen lipukelokeron, kaksi isoa jukkapalmua, kaksi isoa peiliä, kaksi valko-punaista villaryijyä ja korkeat puutikkaat. Oon niin innoissani, että kiljuisin, ellei Elma nukkuisi tossa mun vieressä.

11 kommenttia:

 1. Vau! Siis mikä tää talo on alunperin ollu? Kuinka ihanan näköstä! Onnea uuteen kotiin! -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidätkin hurmasi aivan totaalisesti. No, sen verran totaalisesti, että päätettiin muuttaa 400 km päähän kaikesta aiemmasta elämästä 😅 Talo on ollut entinen suojelustalo, elokuvateatteri, liikuntasali (ehkä siis koulu? Meillä vain tuo talon liikuntasaliosuus) ja tanssisali. Mieletön tarina siis taustallaan, ihana kuulla niitä paikallisilta :)

   Poista
 2. Tää on niin upea! En malta odottaa sisustusjuttuja ja muuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, en minäkään 🙊 Kunpa pääsis jo asumaan ja laittamaan!!

   Poista
 3. Tosi kivalta näyttää :)

  Asiasta kukkaruukkuun, muistelin että sinullahan on migreeni? Saanko kysyä miten pärjäsit raskausaikana ja millä lääkkeillä? Itselläni on kanssa vähän samaa vaivaa (niskakipujen lisäksi) ja olen toistaiseksi pärjännyt pelkällä parasetamolilla, mutta tuntuu vaan kamalalta, kun joutuu koko ajan niitä napsimaan (ihan alussa raskautta olen)..ja ne ei kyllä samalla tavalla auta kuin jotkut vahvemmat lääkkeet.ärsyttäviä tällaiset vaivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh, tosi inhottavaa :( Mä säästyin ekan puoliskon raskaudesta ilman migreeniä, tai ainakaan kertaa tai paria useammin ei ollut. Loppuajasta sitten oli pari tosi kovaa, ja silloin soitin lääkeneuvontaan, et saako ottaa Buranaa. En muista mitä mulle vastattiin 😅 Muistaakseni ennen vikaa kolmatta sai ottaa Buranan, jos ei ollut säännöllistä, mut en tosiaan oo varma. Mulla se parasetamol yksistään ei tee yhtään mitään. Pientä helpotusta tuli tosi kovakouraisesta hartia- ja selkähierronnasta (siis sellasta lähes ruksauttelua) sekä tosi kuumasta suihkusta, ja sit pimeeseen viileään huoneeseen peiton alle. Mut ihan tuskaahan se on, vaikka vähän helpottaiskin :(

   Koitapa selvittää lääkäriltä onko olemassa raskaus- ja imetysaikana sopivaa lääkettä, koska mulle sellaisesta vinkattiin. Mulla muuten on just nyt tällä hetkellä eniten migreeneitä, ku lopetin imettämisen - hormonit ihan sekasin ja joka yö kummittelee migreeni, mut ei jysähdä täysiä päälle. Sit kerran kuussa tulee ihan kunnolla, eikä tosiaan ennen raskautta ollut tällaista, vaan useamman vuoden ajan mun migreeni tuli lähinnä vain alkoholista 😳 Tällä hetkellä tuntuis siis olevan hormooneista johtuvaa, joten toivotaan, että sullakin on, ja siksi nyt alkuvaiheessa raskautta kiusaa, kun hormonit myllertää!

   Poista
 4. Voi kiitos pitkästä vastauksesta :) Joo olenkin soittanut lääkeneuvontaan, ja siellä sanottiin, että buranaa saisi ottaa satunnaisesti. Neuvolan terkka taas sanoi aikaisemmin ettei saisi :D Ota noistakin nyt selvää, mutta itsekin järkeilin, että tuskin yhdestä mitään haittaa on. No, jos jatkuu vielä niin pitää kysellä lääkäriltä jotain muuta nappia.Hyvää syksyä teille :)

  VastaaPoista
 5. Ja toivottavasti sun migreenit loppuis kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itekin raskaana ollessa "perusmigreenin" kanssa mieluummin kärsin, mut jos jysähti oikein kunnolla, ni otin parina kertana sen buranan. Toivottavasti sulla helpottaa pian! Ihanaa odotusta ja syksyä! ❤️

   Poista
 6. Vau, todella hieno kohde. Ja antaa mahdollisuuksia tehdä monenlaista! Ja vanhat tavarat vielä päälle, niin ihanaa! Kiinnostaisi, että montako eri kuntotarkastajaa käytitte ennen ostoa? Meitäkin kiinnostaa vanhat koulut tms, mutta vastuu kieltämättä pelottaa. Niistä kun usein löytyy isojakin yllätyksiä ja yhteen kartoitukseen voi harvoin täysin luottaa. Mietityttää, että millä perusteella ostopäätöksen uskaltaa lopulta tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ymmärrän pelkonne. En itsekään uskaltanut lähteä vanhan oman talon omistajaksi, sellaisiakin meinaan kyllä harkittiin. Puutaloissahan on se hyvä puoli, että kaiken saa korjattua, varsinkin jos on vanhaa hyvää tekoa. Rahaahan siihen saa menemään, ja aikaa myös, mutta se taitaakin olla sitten eräänlainen elämäntapa 😅 Meillä on tällainen helppo aloittelijan aloitus, kun ostimme taloyhtiöstä asunnon. Tuonne oli tehty kuntotarkastus, ja talon osakkaina on muutama osaava ja tietävä ihminen, joten suht varmana on tiedossa talon tilanne ja mahdolliset ongelmat. Lisäksi saimme tämän niin edullisesti, että mahdolliset yllätykset tullaan sitten vain hoitamaan kuntoon. Me siis uskalsimme tehdä tällaisen ratkaisun näin, mutta en ole varma kuinka olisi käynyt jos olisimme lähteneet ostamaan ihan omaa rakennusta... toisaalta, kun kunnolla hurahtaa, ja jos saa hyvään hintaan, niin tuskin siinä enää estelee edes yllätyksien pelko - ne kun saa kuitenkin korjattua 🙂

   Poista