keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Putikon suoja ennen remonttiaTervetuloa meille! Nyt Putikon suoja meinaan on meidän. Tai siis yksi sen asunto, niitähän on kaikenkaikkiaan viisi. Tajusin juuri pari päivää sitten, etten ole tainnut aiemmin kertoa, että meidän asunnosta puhuttaessa kyseessä ei suinkaan ole koko rakennus, vaan tuon huikean suojatalon isoin asuinhuoneisto, tila joka on toiminut mm. elokuvateatterina ja urheilusalina.Asunnon avaimet ovat siis hallussamme, sähkösopimus nimissämme ja palkkaamamme remonttimiehet hommissa, mutta silti en vaan jotenkin nyt sisäistä tätä. Oon tosi malttamaton, mut samaan aikaan leijailen jossain välitilassa, ja tuntuu, että en asu missään - ei oo enää Keittiötä ja kolmea kerrosta, ei oo uutta kotia, ei oo mitään.

Tällä hetkellä ollaan täällä Punkiksella saattamassa remontti alkuun ja viettämässä perhe-elämää, kun Mikolla on niin paljon töitä, ettei pääse livahtamaan hotellilta mihinkään. Huomenna kukonlaulun aikaan takaisin Helsinkiin, jossa meillä on 4-5 päivää (joista Mikko on kotona kahtena...) aikaa laittaa kaikki kolme kerrosta pakettiin ja muuttofirmalle valmiiksi. Sitten ensi viikon keskiviikkona me lähdetään tänne kokonaan... pysyvästi meinasin kirjoittaa, mut ihan en vielä kykene siihen.

Tänään saatiin myös kuulla urakoitsijalta se perinteinen "ehei, ette te sinne pääse muuttamaan vielä kahden viikon kuluttua", joka me kyllä jo tiedettiin takaraivossamme. Se oli siis alunperin suunnitelma - yksi viikko hotellilla "lomaillen" ja sitten uutuuttaan kiiltävään kotiin, jossa joku työmies saattaa vielä viimeistellä keittiön välitilan kaakeleita ja toinen lakaista viimeisiä remonttipölyjä. Jännä, että ei sit kuitenkaan ihan noin mene.

No, ensi viikon puolesta välistä alkaen ollaan kuitenkin jo punkaharjulaisia, joten lähes voiton puolella. Saa nähdä kauanko menee, että ollaan putikkolaisia. Voi olla, että "jokunen viikko", kun remonttifirman listalla on mm. seuraavat asiat:

- Kylpyhuoneen totaaliuudistus, eli muovimatot ja muut haperot huitsilaan ja taloa kunnioittavat, mutta meidän näköiset materiaalit tilalle. Lisäksi puhkaistaan sisäpuolelta esille kuistikuvissa näkyvä pyöreä ikkuna.
- Keittiölle sama homma. Vanhat kalusteet on jo purettu edellisen omistajan jatkokäyttöön, ja meidän uudet kalusteet sekä koneet tilattu.
- Koko asunnon lattiat uusitaan, joko korvaamalla muovimatot kaakeleilla, tai maalaamalla puulattia vaalealla. Salia on nyt peittänyt edellisen omistajan ruokomatto, jonka alta paljastuu vanha kori- ja lentopallokenttä. Se on valitettavasti jo niin huonossa kunnossa, ettei haaveeni sen sellaisenaan säilyttämisestä onnistu, joten se hiotaan ja maalataan.
- Vaikka salin korkeus ja koko saivatkin meidät tuohon asuntoon ihastumaan, on mietittävä joskus myös käytännön asiat kärkenä. Pienen lapsen kanssa tässä taloudessa ei nuku tai elä rennosti kukaan, jos kaikki elämä tapahtuu yhdessä tilassa, jossa kaiken lisäksi kaikuu korkealta ja kovaa. Kaiken kukkuraksi koko rakennuksen äänieristykset on melko olemattomat, joten jotain piti keksiä. Keksittiin sitten makuuhuoneet. Salin perälle tulee siis kaksi makuuhuonetta, ja niiden päälle parvitilaa.

Paljon muutoksia siis. Joku sanoisi, että miksi ostatte vanhan talon, jos pitää tehdä noin isoja muutoksia. Me sanomme, että siksi, että tuo talo ja tuo asunto pysäytti meidät, eikä saatu sitä pois mielestämme. Se oli ollut pitkään myynnissä, eikä sen koko ja asuinpuitteet kohdanneet - koko sopii lapsiperheelle, mutta puitteet kuurolle yksinasujalle. Keittiötä ei edes kuulunut alkuperäiseen tilaan, joten en pode huonoa omatuntoa kun se joskus aiemmin aloitettu keittiö tehdään nyt kunnolliseksi. Kylpyhuone on remontoitu aikoinaan, mutta mm. ilman vesieristyksiä, joten mielelläni teen sen talolle turvallisemmaksi ja meille mukavammaksi. Ja se ikkuna, sen kuuluu saada olla esillä!

Itse siis koen, että "pelastetaan" asunnolle lukuisia lisävuosia, kun tehdään siitä perhe-elämää kestävä koti, joka jaksaa nykyaikaista asumista niin, että myös asukkailla on hyvä olla.

Kuvissa muuten pilkahtaa Itä-Savo -lehden kuvaaja, joka oli toimittajan kanssa mukanamme piipahtamassa remonttityömaalla. Marraskuun alussa voi sitten kyseisen lehden juhlanumerosta lukea meidän ajatuksia tästä muutosta ja sen mukanaan tuomasta muutoksesta.


14 kommenttia:

 1. Upea talo! Niin jännä jäädä seuraamaan millainen tuosta teillä muotoutuu. Varmasti hieno. Pakko sanoa että ootte jotenkin "family goals", siis niin raikkaan boheemi kolmikko! Lempi blogi ja instagram feed.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä miten kivasti kirjoitettu! Itestä kun tää elämä tuntuu välillä kaaokselta ja tilanteesta toiseen rämpimiseltä, niin mahtavaa että joku näkee sen boheemina 😅

   Kiitos vielä, tää päivä alkoi hienosti tällä kommentilla! 😘

   Poista
  2. Wau! Olenkin miettinyt Putikon"lenkkiä" ajellessa aika ajoin että mitähän suojatalolla tapahtuu. Olen itse istunut lapsena kaverin kanssa suojatalon rapuilla ja käynyt kerhoa siellä sekä ehdin nähdä elokuvankin siellä. Olen ihaillut aina sitä rakennusta. Tervetuloa Putikkoon!

   Poista
  3. Heh, ihana kuulla! Musta mahtavaa, kun ihmisiltä löytyy tarinoita meidän kodista. Tervetuloa vaan istahtamaan portaille ensi kesänäkin, jos meidät siinä pihalla näet :)

   Poista
 2. Upea, persoonallinen talo. Ootte älyttömän rohkeita, kun noin vain lähdette. Mutta Punkaharju vaikuttaa kauniilta paikalta, mitä nyt sun blogia ja instaa seuraamalla oon ymmärtänyt. Tuleeko talossa asumaan muitakin? Tsemppiä kovasti muuttoon! Innolla jään seuraamaan teidän remppajuttuja ja eloa siellä Punkaharjulla! :) T. Emilia H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeita, mutta myös vähän "tehdään ensin ja ajatellaan sitten" -tyylisiä ihmisiä, eli tosiaan voi olla ihan mielenkiintoista nähdä kuinka käy 😅

   Talossa asuu tällä hetkellä meidän lisäksi neljä taloutta, mutta lähes kaikki osa-aikaisesti myös muuallakin.

   Onpa kivaa, kun innokkaita seuraajia on, niin tosi mielellään kuvailee ja kirjottelee "uudesta" elämästä tänne! ❤️

   Poista
 3. Ihana talo! Ihan mielettömän rohkeaa muuttaa ja siis niin paljon haluaisin itsekin... Muakin kiinnostaa, asuuko talossa siis muitakin.
  Nippe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vaan rohkeasti! Punkiksella, niinkuin muuallakin Helsingin ulkopuolella, meinaan upeita vanhoja taloja löytyy niin, että valita saa!

   Tän talon kaikki asunnot on täytetty, meidän lisäksi siis neljä taloutta asuu siellä. Osa heistä vain osa-aikaisesti mm. Helsingistä käsin, ja ainakin yksi meidän lisäksi sitten kokoaikaisesti :)

   Poista
 4. Kiitos kun päästätte meidät lukijat mukaan tähän seikkailuun, ihan mahtavaa! Onnea uudesta kodista, siitä tulee varmasti upea <3

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kivempaa tää on, ku saa jakaa muillekin kokemuksia ja kuvia, niin ehkä joku muukin uskaltaa repäistä ja toteuttaa haaveitaan :) <3

   Poista
 5. Ooh! Facebook kautta löysin blogiisi ja taidan jäädäkin. Aivan ihana talo/asunto. 😍

  VastaaPoista
 6. Tuossa teidän asunnossa pidetty myös nuorille iltoja perjantaisin,ite asuin sillon putikossa ja olin tuolloin 13 vuotta.Oli kyl aivan ihana paikka asua <3

  VastaaPoista
 7. Lehtijutun perusteella ajattelin vilkaista blogisi, kun Putikossa olen koulut käynyt ja edelleen Punkaharjulainen. Kyseisessä talossa tosiaan on tullut lapsena jossain elokuvassa käytyä, sekä siellä oli myös 4h-kerho, kun olin ala-asteella sekä discoja joskus.

  VastaaPoista