sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Jouluksi kotiin

Täällä sitä ollaan ja asutaan. Alkuviikosta saatiin muuttolupa, jota oltiin odotettu useampi kuukausi, ja lähdettiin toki heti sen saatuamme Helsinkiin kolmeksi päiväksi.

Melkein jopa naurattaa ne kavereiden syyskuiset naureskelut meidän saamallemme kolmen viikon remonttiaikataululle, että "kyllä te varmaan jouluksi kotiin pääsette". Heh. Remonttihan ei siis edelleenkään ole valmis, mutta nyt me voidaan jo asua täällä.

No, miltä tämä nyt tuntuu?

Ajoittain liialta. Olla äiti ja huolehtia jokaisella huokosellaan lapsensa menneestä, nykyisestä ja tulevasta ajasta, asua kaukana perheestä ja ystävistä, (yrittää) olla ajattelematta omaa työtä ja uraa, asua näin isossa asunnossa, näin vanhassa talossa, tehdä omaa unelmien kotia paikkaan, josta ei edes ole varma, että soveltuuko se asuinpaikakseen.

Seistä neljältä iltapäivällä kotitiellä ja tajuta, että ilman otsalamppua ei ole asiaa iltalenkille - ja että pelkän otsalampun kanssa sinne ei kuitenkaan edes uskalla.Tän päälle kahden kuukauden aikana on siis iskenyt paniikki, lätkäyttänyt kuulkaa aivan täysiä takaraivoon, ja silloin olen ollut pakkaamassa Elmaa ja itseäni maitojunaan. Tavaroiden pakkaamista en edes uskaltanut haaveilla, ne kun makasi täällä muuttolaatikoissa keskellä remonttipölyä.

Pari päivää ennen muuttolupaa tihrustin Mikolle, että en mä enää edes halua tänne. En halua käydä sitä siivousta läpi, en yrittää järjestää tavaroita paikalleen, en totuttautua ajatukseen, että tämä olisi nyt meidän kotimme.


Nyt täällä kuitenkin ollaan. Pöly ja siivous - sekä toi jumalaton tavaran paljous - ahdistaa edelleenkin, mutta ilmanpuhdistin ja remontti-imuri ovat helpottaneet ahdistustuskaa. Asiat eivät etene niin nopeasti kuin tahtoisin, kun Mikko tekee pitkää työpäivää, mutta koska Elman myötä olen oppinut istuttamaan itseeni hiukkasen kärsivällisyyttä, voin käydä nukkumaan vaikka en olisi sinä päivänä ehtinyt laittamaan kuin puoli laatikollista tavaraa paikalleen - Elma kun on saattanut olla agendasta eri mieltä.

Ja mikä parasta; se hurmaantuminen alkaa jälleen kutkuttelemaan! Nyt haluan nähdä tämän asunnon meidän kodinnäköisenä. Haaveillen mietin, että koska uskallan laskea matot lattialle, ehdin virittää jouluvalot kuistille ja ripustamaan salin verhot pesun jäljiltä takaisin paikalleen.

Mutta. Jos, ja kun, joku kysyy minulta nyt, että suosittelenko tällaista urakkaa toisille, niin.... sanon, että kysy kesällä uudestaan. Katsotaan sitten.

Nyt meinaan alkaa puolen vuoden tutustuminen, totutteleminen ja tarkastelu täällä asumiseen, niin arjen kuin tämän asunnonkin osalta.

Samalla alkaa tämän blogin sisällöntuottaminen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti