maanantai 18. joulukuuta 2017

Olohuoneen ensimmäinen olomuotoIhanaa, jouluviikko!

Täällä on touhuttu ja tuserrettu huonekalua paikalleen. Samalla remonttimies fiksailee viimeisiä nurkkia kuntoon, ja kun saadaan sähkömies tällä viikolla laittamaan kaikki sähköt kuntoon, niin meillä on tällä erää kaikki isoimmat tehtynä. Tammikuussa, tai joskus alkukeväästä, sitten makuuhuoneiden ikkunat, ja sen jälkeen aiotaan vaan olla ja ihmetellä.
Juuri tänä aamuna Mikon kanssa juteltiin, että miltä täällä tuntuu. Ei vielä kodilta, ei vielä oikein miltään, mutta ehkä kohta. Hassua on, että mukamas tosi tärkeät tavarat edellisestä kodista ei nyt sitten oikein löydäkään paikkaansa täällä. Kuljen tuskastuneena purkit ja purnukat kourassa pitkin asuntoa ja yritän sovitella niitä erinäisille tasoille ja hyllyille, mutta mikään ei oikein tunnu miltään. Paitsi toi viininpunainen unelmieni villamatto paikalla, johon se on selkeästi tehty.

Mä en pidä siitä ajatuksesta, että aina uuteen kotiin ostettaisiin uudet huonekalut ja tavarat, vaan me valitaan kotiimme asioita, jotka puhuttelee vähän kokonaisvaltaisemmin. Toki tänne piti ostaa ties mitä, kun tilaa on niin hitosti enemmän kuin aiemmin, mutta pääsääntöisesti kyllä lähes kaikki "oletushuonekalut" siirtyivät Helsingistä mukanamme. Yllätys olikin, ettei ne istukaan tänne noin vain, vaan pitää vähän jumpata ja pohtia. Ja pakko myös myöntää, että ehkä "muutama" vahingossa keräämäni ryijy, rasia ja koriste-esine "saattaa" joutua muuttamaan uuteen kotiin, kun niiden fiilis ei vaan kohtaa tän hallin kanssa.
Ensimmäinen tavoitteeni oli saada tämä asuttavaan kuntoon ennen joulua. Sellaiseksi, että jouluna voi rauhassa vaan olla ja hengittää, eikä jokainen nurkka ahista tai vituta epäjärjestyksen takia. Koska sellainen mä olen, naurettavan kova ahdistumaan epäjärjestyksestä  ja -loogisuudesta - vaikka se olisikin kaapin oven takana piilossa. Normaalisti ahdistun myös siitä, jos en saa jokaista tavaraa ja kalustetta samantien sille täydellisesti sopivaan paikkaan, mutta nyt osaan jotenkin myös antaa vaan olla (ainakin pienen taistelun jälkeen) - laitetaan siihen, mihin parhaiten sopii, fiilistellään hetki ja sitten siirretään jos siltä tuntuu.

Vielä pitää pari päivää painaa menemään, mutta kyllä tässä jo voitonpuolella ollaan! Keittiö, ns. ruokasali ja kirja-alue pitää vielä tuumata ja tuunata, mutta sitten mä meinaan joulun ajan vaan antaa olla.
Me, tai siis Mikko, palataan vielä tällä viikolla ainakin muutaman joulureseptin kanssa, että jos kaipaat joulupöytään jotain vähän erilaista, niin kannattaa tulla kurkkimaan vielä ennen aattoa!

Sitä ennen aion harjoitella ton kameran kanssa, me kun tunnutaan menettäneen yhteytemme parin kuukauden tauon aikana. Tai sitten se on vaan tää pimeys.

4 kommenttia:

 1. Teillä on tosi kaunis koti! Täytyy sanoa, että viehättää mun silmää erityisen paljon tuo lämminhenkisyys, viherkasvit ja koko tunnelma :) Haaveissa olisi itsekin päästä muuttamaan vanhaan taloon joskus, jos joku muu hoitaisi remppahommat!

  http://www.lily.fi/blogit/mind-gap-mummy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiitos! Aivan ihana kuulla :) rempan teetättämisessä on hyvät ja huonot puolet, mutta kyllähän se on pakko todeta että ei oltais vieläkään tässä jos oltais itse tehty 😅 Toivottavasti tekin pääsette toteuttamaan unelmaanne sitten kun aika on teille oikea!

   Poista
 2. Heippa! Niin ihanalta näyttää. Mua kiinnostaa, että tuleeko tonne makuuhuoneiden päällekkin huoneita tai jotain parvitilaa? 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että näyttää hyvältä - ite on vielä vähän hukassa tän kanssa 😬 Makuuhuoneiden päälle tulee työ-/vierashuone sekä sitten sellanen makuutila, missä on se varsinainen nukkumapaikka vieraille :)

   Poista