sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kylpyhuone Putikon suojassa

Kylpyhuoneremontti toteutettiin yhdessä LVI-verkkokaupan kanssa
Kun me tultiin ensi kerran katselemaan Putikon Suojaa, kiinnitin heti huomiota sen julkisivun pyöreisiin ikkunoihin, ja innolla odotin, että miltä se ihana, iso pyöreä ikkuna näyttää sisältäpäin. Pieneksi harmikseni huomasin, että ei miltään - se kun oli tylysti levytetty ja suljettu. Putikon Suoja on aikoinaan toiminut mm. urheilutalona, jolloin meidän nykyinen kylpyhuoneemme on ollut naisten pukuhuone. Ehkä ikkuna on silloin suljettu liian innokkaiden kylänmiesten nenänjälkien takia, tai sitten siveiden urheilijanaisten. Joka tapauksessa, kun urheilusali on ollut asuinkäytössä, on kylpyhuone ollut ikkunaton.

Ensitöikseni siis päätin, että jos - ja kun - tämä talo ostetaan, tullaan tuo ikkuna puhkaisemaan takaisin.

Muuta en sitten kylpyhuoneesta päättänytkään, vaan sen sisus alkoi kerääntyä matkan varrella kuin varkain, ja yhtäkkiä meille oli kasaantunut valmis kylpyhuonevarustus.

Lattialaatat tuli vastaan Facebook-kierrätysryhmässä. Ihastuin väreihin ja hankin ne, ostin puuttuvat neliöt uutena ja lisäsin mukaan vielä yhden värin. Tämä viimeisin vaihe tapahtui remonttimiehen turhautuneiden huokailujen säestämänä, mä kun en ollut edes miettinyt miltä lattia tulee näyttämään, ennen kuin se piti remonttimiehelle ilmoittaa. Samalla siinä sitten lonkalta mallasin hänelle tuon värijaon ja kuvion, enkä ole sitä kyllä hetkeäkään katunut.

Hana, suihku, veskipaperiteline, pyyhekoukut ja -tanko ovat kaikki LVI-verkkokaupan valikoimasta, Tapwellin tuotteita. Nämä olivat kylpyhuoneen "runko", ensimmäinen selkeä asia, joka sinne suunniteltiin. Muistattekin varmaan, että entisessä kodissa rempattiin meidän pikkuvessa ja keittiö LVI-verkkokaupan kanssa yhteistyössä, ja Putikon Suojan remonttia suunnitellessa olikin ihan selkeä homma, että hanat, suihkut ja muut tilpehöörit tulee olemaan Tapwellia ja LVI-verkkokaupan kautta hankittu. Mä en jaksa alkaa opiskelemaan ulkomailta tilaamista, saatika vertailemaan mistä sieltä kantsii tilata, joten mulle helpotus oli löytää todella selkeät suomalaiset kotisivut, hyvät alennukset, kattava valikoima ja ennen kaikkea nopea ja ilmainen toimitus sekä ihailtavan hyvä asiakaspalvelu. Hankalinta oli päättää niin monista sävyvaihtoehdoista ja malleista se oikea kokonaisuus. (Ja perustella miehelle, miksi panostetaan niin isolla summalla kylpyhuoneen sisustukseen, mutta aika mukisematta saatiin sekin neuvottelu taputeltua.) Päädyimme lopulta mustaan kromiin, ja seuraavaan kattaukseen: Tapwell BI 071BCr -hanaTapwell TA 236BCr -paprutelineTapwell TA 211BCr -pyyhetankoTapwell TA 243BCr -pyyhekoukut ja Tapwell TVM 2200 – 150BCr -kattosuihku.
Joku niksahdus on käynyt, koska en vois enää kuvitellakaan ostavani tavallisia tylsiä kromisia kylppärivermeitä. Tää menee ehkä siihen samaan kastiin kuin ne cashmir-villasukat, eli taitaa kuulua keski-ikäistymiseen.


Allaskaappi tuli myöskin kierrätysryhmässä vastaan, siinä oli rikkinäinen lukkopesä ja sen sai hyvin halpaan hintaan, ollakseen täyspuinen ja melko vanha. Uskalsin sen siis hankkia, vaikka tiesin, että altaan ja sopivan korkeuden takia sitä pitää ronkkia aika kovalla kädellä. Onneksi löydettiin siihen täydellisesti sopiva allas, vaikka se mielestäni olikin melko hintava sellainen.

Vanhan talon hienouksiin kuuluu ihmeelliset ja hyvin epäkäytännölliset ratkaisut, ja meidän asunnon monista sellaisista yksi on kaikkien näiden talon viiden asunnon päävesikytkin meidän kylpyhuoneessamme. Se piilotettiin seinäkaakeleilla verhoillulla kuvulla, jonka nimesin drinkkitelineeksi. Remonttimies ihmetteli, että juodaanko siellä Helsingissä drinkkejä veskinpytyllä, ja minä nyökyttelin. Toimii nyt kuitenkin hieman arkisemmin veskipaperitasona.

Muuten sisustus on kerääntynyt vanhoista tavaroista (olipahan muuten show valita mitkä aiemman asunnon kolmen veskin sisustuksesta päätyy tähän yhteen ja ainoaan... first world problems...), Putikon Suojan entiseltä omistajalta peritystä palmusta, alelöytömatosta (joka kyllä vuorottelee toisen samantyylisen ja kokoisen maton kanssa), rakennusperintökaupasta ostetusta vanhasta puuovesta, joka sattui vielä olemaan meidän mökkipaikkakunnaltamme Kangasniemeltä nahkurintalosta, ja jälleen kerran fb-kierrätysryhmästä löydetystä "pyykkikorista". Se ei muuten alkuunkaan riitä tämän talouden tarpeisiin, joten kuvasta onkin nätisti poistettu se iso Ikea-kassillinen pyykkiä.

Niin, ja ihan omin pikkukätösin keramiikkakurssilla leipomistani pyyhenimikylteistä!

Kaikenkaikkiaan olen hyvin tyytyväinen. Mikkokin on, ja Elma, jonka paljas pylly eniten kyllä arvostaa ihanaa lattialämmitystä - se kun tuulisessa vanhassa talossa tuntuu melko luksukselta.

Remonttimiehelle olen kovin kiitollinen, kun tulkitsi mun ympäripyöreitä toiveitani näin osuvasti. Hän usein totesi tehdessään, että "noh...tulleepa ainakin... tuota... erilainen" ja "noh, siunpa on kylpyhuone", mutta oli kyllä itsekin kovin ylpeän näköinen, kun tuo nökötti kaikessa komeudessaan valmiina. Hän kyllä myös tuumasi, että melko hintavan ja työlään idean keksin ton ikkunan kanssa, kun oli pitänyt mm. tilata sen raamit ihan itse Punkaliveltä, mutta... se ikkuna kun oli tän koko kylppärin alkusiemen, niin eihän tässä nyt muutakaan vaihtoehtoa ollut!

Sen kuitenkin sanon, että vaikka Putikon kylä on varsinkin näin talvella kovin hiljainen, niin täytyy meidän varmaan hankkia tuohon tielle suuntaavaan ikkunaan joku näköeste. Muuten niitä kylänmiesten nenänjälkiä voi oikeasti alkaa löytymään suhteellisen pian...

Kylpyhuoneremontti toteutettiin yhdessä LVI-verkkokaupan kanssa

4 kommenttia:

 1. Ihana kylppäri. Ja muutenkin teidän koti on mun mielestä aivan ihana. Ihaillen olen seurannut kuinka teidän koti on muotoutunut. Sulla (teillä?) On kadehdittavan hyvä silmä kauniille. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten kivasti kehuttu, kiitos! Mahtavaa, kun tykkäät :) <3

   Poista
 2. Sulla on kyllä mieletön tyylitaju, ihania ratkaisuja mitkä ei kuitenkaan ole mitään hetken muotijuttuja. Sekä uskomaton taito käyttää vanhaa uudestaan ja tehdä löytöjä muualtakin kuin peruskaupoista. Tykkään ja jatkan seuraamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä miten ihania kehuja ja kommentteja. Kiitos tuhannesti! Mahtavaa saada tällaista palautetta ja ihanaa kun jäät seuraan 🙂

   Poista