sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Juhlan jälkeen




















Olipahan kuulkaa juhlat - ihan koko viikonlopun! Minä ja Elma flunssassa, koska pitäähän sitä nyt vähän hankaluuksia olla, ettei olis vaan liian helppoa.

Voin kertoa, että jos juhlien järjestely on melko työtä ihan terveenäkin, niin sitä se on kyllä 10 kg räkäinen halinalle kantorepussa mukana kulkienkin. Mikään ei ollut hyvä, paitsi äidin syli, niin äiti sitten sivuutti kuumeen ja lihassäryn, iski sylivauvan reppuun ja alkoi imuroimaan. Kiitos Noora-apulaisen saatiin leivottua kakutkin edellisenä iltana, niin juhla-aamuna ei tarvinnut kuin pörheltää pompomeja, niistää omaa ja vauvan nenää, kattaa pöytää ja muuta kevyempää.

Normaalisti kovaääninen ja -menoinen juhlasankari oli nuhaisena ujopiimänä äitin tai isin sylissä juhlien alusta loppuun, ikäkavereiden leikkiessä villinä vieressä. Vasta pakettien avaus (miksi ei voitu tajuta tätä heti juhlan alkuun..) sai Elman viihtymään ilman tuttua tukihenkilöä - niin, ja tietysti ruokapöydän herkut.

Kun Putikon Suoja tyhjeni juhlavieraista, otettiin pienet levot, jotta jaksettiin jatkaa juhlia Hotelli Punkaharjulla illallisen muodossa. Helsinkiläisiä ystäviä, ruokaa ja kuplivaa pitkä pöytä täynnä, pienten sormiruokailijoiden viskelemiä ruokatuotteita pöytää ympäröivä lattia täynnä.

Yöllä yskittiin ja nukuttiin, ja tänä aamuna kokoonnuttiin jälleen hotellilla, nyt aamupalan äärellä. Vieraat suuntasivat kohti pääkaupunkiseutua ja me Putikkoa, hieman hämmentyneenä siitä, että me jäädään tänne, kun nuo muut lähtevät takaisin sinne, mistä mekin ollaan tultu.

Nyt taidetaan taas pari päivää sulatella sitä, että täällä me tosiaan asutaan ja ollaan, ja sitten aletaankin jo suunnittelemaan ensi kesän tapaamista, jolloin kokoonnutaan hotellin metsähuone-mökkikylään ja nautitaan porukalla Suomen kauneimmasta kesäpaikasta.

Ps. Joku kyseli sen mun omassa blogissa aikoja sitten jakamani Nutella-kakun reseptin perään, ja olikin sen kommentin innoittamana pakko tehdä juhliin kyseinen kakku. Tässä sen resepti: 

- Nutellaa 250 g
- tuorejuustoa 200 g
- vispikermaa 400 ml
- tummaa kaakaojauhetta pari ruokalusikallista
- perusjuustokakkupohja, eli esim digestive- tai kaurakeksejä 180 g ja voita 75 g 

Sulata voi ja kauli keksit pyyhkeen tai pakastepussin sisällä muruksi, sekoita ne voin kanssa hiekaksi ja taputtele melko tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, sen jälkeen sekoita tuorejuusto, nutella ja kaakaojauhe hyvin, nostele varovaisesti kermavaahdon kanssa sekaisin, levitä täyte jo jäähtyneen pohjan päälle, nosta kakku jääkaappiin mieluiten yöksi, mutta vähintään useammaksi tunniksi. Tää ohje toimii hyvin n. 20-24 cm irtopohjavuoan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihan huippua! Kiitos paljon, että jaksoit muistella ohjeen mulle🙏🏻 Pikaista paranemista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun muistutit tän olemassaolosta! 🙏🏼

      Poista