torstai 5. huhtikuuta 2018

SesonkisisustusMikko lähti lenkille ja viimeisellä silmäyksellä ennen ulko-oven sulkemista näki, kuinka vaimo raahasi kolme metristä villamattoa perässään. Luulen, että ei pitänyt kiirettä tuolla lenkillä.

Takaisin tullessa matot ja nojatuolit olivat kyllä löytäneet paikalleen, mutta ryijytorni ei, joten hommiin hän joutui anyway.

Villamatot ja -ryijyt vaihtoivat siis paikkaa, samoin nojatuolit, ja taidan kutsua tätä nyt kesäjärjestykseksi, kun tumma matto tuntuu kevyemmältä tuossa avaramassa paikassa, ja vaalea paimentolaismatto teki telsualueen paljon valoisammaksi. Kaikki Kukkapurot ovat nyt vierekkäin, ja Leksan tuoli siirtyi keittiöön. Kohta se on jo ulkona - askel askeleelta siirtyy kohti roskalavaa, ja Leksaa odottaa karu arki koiranpedillä.

Mä en oo mikään sesonkisisustaja siinä mielessä, että en hanki kesä- tai talviverhoja, tai vain puoleksi vuodeksi kerrallaan lattialle levitettäviä mattoja, vaan paikkojen vaihdoksella haen sitä vuodenajan fiilistä. Tulipa muuten tässä nyt mieleen, että meillä ei oo yhtäkään verhoa ikkunassa. Mulla kyllä on tuolla Elman ihanat Vallilan verhot ja meidän makkarin pellavaverhot odottamassa makuuhuoneiden ikkunaremonttia, jonka pitäisi alkaa ihan näillä näppäimillä. Ihan hirveetä, en yhtään oo vielä valmis siihen pölyyn ja paskaan, mitä ne remonttimiehet taas tuovat tullessaan. Viime viikolla vielä peloittelivat, että siitä hirsiseinän puhkaisusta tulee sitten saamarinmoinen sotku. En oo vielä päässyt eroon aiemmankaan remontin pölyistä, niin mielelläänhän sitä moskaa sitten tilaa lisää.

Ikkunaremontista muistuikin mieleen tää pohjapiirros, jonka oon luvannut jakaa jo monta kuukautta sitten. Meillä on siis tämän rakennukset isoin asunto, läpitalon huoneisto, joka on toiminut aiemmin mm. liikuntasalina ja elokuvateatterina. Meillä on neljä naapuria, jotka kaikki ovat tuolla toisella reunustalla vierekkäin ja päällekäin. Meidän keittiön päällä on yhdet naapurit, sitten keittiön ja salin nurkkauksessa päällekkäin kaksi naapuria ja vielä tuolla makuuhuoneiden päädyssä yksi naapuri kahden kerroksen asunnollaan. Meidän sali on 5 metriä korkea, eli meillä on yhdellä seinällä kahdessa kerroksessa naapureita. Välillä menee itsekin sekaisin siinä, että kuka asuikaan missä kohti meidän seiniä tai kattoa. Taloyhtiöllä on pyykki- ja saunatilat tuolla makuuhuonepäädyn kellarissa, sinne kierretään ulkokautta.


Sinisellä merkattu on näyttämässä uusien makuuhuoneiden seinää ja ovia - unohdin piirtää makuuhuoneiden väliseinän, joka siis tulee tuohon keskelle jakaen huoneen meidän ja Elman makkareiksi, mutta meillä on isot pariovet siinäkin seinässä. Keltaisella merkkasin tulevat ikkunat, joista Elman huoneeseen tuleva on täysin uusi puhkaisu, ja meidän huoneeseen tuleva on olemassaolevan pienen ikkunan laajennus. Punaisella merkatut ovat meidän seinänaapureita, mutta tässä kuvassa ei näy yläkertojen pohjapiirrosta.

2 kommenttia:

 1. Tämä blogi niin inspiroi, kiitos <3

  Olisko mahdollista joskus saada infopostaus kaikesta kivasta ja hyvästä mitä Savonlinna-Punkaharju akselilta löytyy? Kesäisin Savonlinna on vakiokohde ja hotelli Punkaharjussa on tullut rentouduttua jo muutamaan otteeseen (jäätiin koukkuun ekasta kerrasta)

  Luston lista tullaan ainakin testaamaan kesällä, mutta missä parhaat kirpparit ja kahvilat?

  Ihanaa ja aurinkoista kevättä, terkkui idän lumikinosten keskeltä.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos, musta on niin ihana kuulla jos tämä inspiroi! Ja ehdottomasti on mahdollista saada, toi on hyvä idea! Teen sen piakkoin, mulla onkin muutama hyvä vinkki ensi kesäksi :)

  VastaaPoista