perjantai 25. toukokuuta 2018

Kesäkahvila Putikon SuojassaKesäkahvila Putikon Suojassa
Putikontie 27 A, Putikko

Lähes valmiina ollaan! Kuisti kaipaa vielä muutamat kalusteet ja ympärilleen kaiteet, ja sitten se on siinä.

Kahvila aukeaa ensimmäisen kerran juhannusviikolla 21.6. torstaina klo 11. Siitä eteenpäin auki ollaan torstaista sunnuntaihin klo 11-17 ainakin heinäkuun puoleen väliin, jos asiakkaita riittää niin elokuun alkuun asti.

Kahveista, teestä, kunnon keittimistä ja lämpimänäpitovälineistä vastaa Johan & Nyström. Kahvin kaveriksi tarjolla on suolaista ja makeaa pientä syötävää, joista vastaa Hotelli Punkaharjun keittiömestari Mikko Lahtinen. Kyseinen herra taiteilee myyntiin myös kotona käsintehtyä jätskiä ja sorbettia. Sovellan itsekin tarjolle pientä syötävää tilanteen mukaan, on se sitten marjakuppeja tai villiyrttisalaatteja - päivästä, tarjonnasta ja fiiliksestä riippuen.

Tulemme myös järjestämään sunnuntailounaita, grilli-iltoja ja muutakin kivaa, ja näistä kerromme lisää sitten kesän aikana.

Lapsille viihdykkeeksi hiekkalaatikko sekä sään ja mahdollisuuksien mukaan myös pieni läträysallas.  Jos samaan reissuun haluaa yhdistää isomman pulikoinnin, niin kirkas- ja puhdasvetinen hiekka- ja laituriranta löytyy parin sadan metrin päästä.

Kauniista maisemista, vanhoista puutaloista, idyllisistä syreenikujista ja koivuisasta rantabulevardista kiinnostuneet opastan pienelle Putikon lenkille, jossa saa läpikattauksen tästä uniikista ja vanhasta pikkukylästä. Aivan naapurissa sijaitsee myös Saviseppä ja hänen keramiikkamyymälänsä - kannattaa käydä tutustumassa!

Kahvila järjestetään täysin rennoin rantein, mun ja Elman päiväharrastuksena Putikon elävöittämiseksi. Ei paineita kassavirrasta tai asiakastavoitteista, kunhan saisimme edes pari kahvitettavaa päivässä. Tarjolla olevat tuotteet ovat tietysti ammattitaidolla ja tarkalla visiolla valmistettu, mutta mitään ei tehdä totisesti tai tiukkapipona. Me halutaan Elman kanssa seurustella, jutustella, tarjoilla herkkuja, leikkiä hiekkalaatikolla, kertoa Putikon historiasta ja sen toiveiden tulevaisuudesta. Joinakin päivinä saadaan nauttia myös Mikon läsnäolosta, jolloin voidaan esitellä Putikkoa ihan kädestä pitäen ja valikoituina päivinä myös tarjoilla perusherkkujen lisäksi vaikka keitto- ja salaattilounasta.

Lisätiedot, aukioloajat ja poikkeukset niissä löytyy Facebookista:
Kesäkahvila Putikon Suojassa

Kuvia kesäkahvilan arjesta ja juhlasta löytyy Instagramista:
Kesakahvilaputikonsuojassa

Toivottavasti nähdään kesällä! Autan mielelläni järjestämään kesäreissupaketin kuntoon, joten laita ihmeessä viestiä, jos haluat vierailla Punkaharjulla, mutta kaipaat vielä vinkkejä tai linkkejä!
2 kommenttia:

  1. Voi ihanaa, tää koti on meijän suvussa kiertänyt aikoinaan ja tosi ihana paikka!❤ Onnea teidän perheelle

    VastaaPoista
  2. Hienoa, kun nostatte ihanan kotikylän muidenkin löydettäväksi! Tuossa talossa on käyty kirjastossa, pelattu lentopalloa, katsottu elokuvia ja pidetty kerhoja. Vanha kylätalomme nyt uudessa käytössä ����!

    VastaaPoista