keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vain elämää ja vähän kuusenkerkkäjuustokakkua


Hupsista, pahoittelut hiljaiselosta. Täällä Sassi-Lahtisen perheessä on nyt niin monta rautaa tulessa, että ollaan lamaannuttu kaiken suhteen, eikä saada enää mitään aikaiseksi. Kämppäkin on jossain välitilassa koko ajan, matot vinksallaan, hämmentäviä kasaantumia siellä täällä ja kylppärikin näyttää Tshernobylin jälkeläiseltä.

Me suunnittellaan patiota ja kahvilaa, odotellaan ikkunaremontin varmistumista, ja jännitetään mahtaako nää kaikki ehtiä ennen kesäkahvilaa ja kotikuvauksia - ja istutaan sohvalla eikä tehdä asialle mitään. Sille ikkunaremontille ei tietty ees voida muuta, kuin puhista ikkuna- ja remppafirman niskaan.

On täällä tapahtunut myös jotain edistystä, sillä luulen, että ollaan vihdoinkin löydetty salissa edes jonkinasteinen pysyvämpi järjestys. Sen myötä tietenkin kaikki on nyt kesken, kun keksin alkaa rakentamaan oikein massiivista "viherseinämää", eikä sopivan isoja kasveja meinaa löytyä mistään. On sitten ens talvena kiva katsoa, kun kasveja kuolee kilpaa ja niihin käytetty raha häviää kuin tuhka tuuleen.

Mitähän muuta tänne kuuluu? No, ainakin sitä, että Putikko on herännyt henkiin. Elma on aivan ihmeissään, kun pitkän, pimeän ja hiljaisen talven jälkeen joka pihalla on ihmisiä touhuumassa. Mökkiläiset viihtyy vikonlopun tai pidempään, ja ilmeisesti täällä on tapana nukkua talviunta, sillä yhtäkiä ympärillä on myös vakituisia kyläläisiä.

Ohessa kuvia kuluneilta viikoilta. On mm.:

- vietetty aikaa omalla ja muiden pihoilla
- syöty ja herkuteltu (voispa aina syödä sitruunaista kuusenkerkkäjuustokakkua....)
- avattu Nila virallisesti
- sekä myös grillikausi, vähemmän virallisesti
- hengattu kotona
- ihasteltu Hotelli Punkaharjun viherkasveja
- mietitty, että kuinka ne voisi vahingossa vaihtaa paikkaa tänne Putikon Suojaan
- juhlistettu vappua naapurin vohvelikutsuilla ja Hotelli Punkaharjun brunssilla

Nyt meen aloittamaan tämän asunnon raivauksen. Sitten kuvaan tänne sen jo mainitsemani uuden järjestyksen ja kerron meidän viimeisimmät ahaa-elämykset, jotka ollaan tän hallin sisustuksen kanssa saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti