maanantai 2. heinäkuuta 2018

Suojan salissa

Kun eiliseen postaukseen tuli toive salin pohjapiirrustuksesta, jotta sen hahmottaisi paremmin, mietin kuinka saisin sen kuvattua selkeämmin. Tänään kiipesin meidän yläkerran raakileeseen lannoittamaan vanha herra Peikonlehteä, ja tajusin, että hitto - sieltähän sen salin saa kuvattua lähes kokonaisuudessaan! En sitten ehtinyt siivota tai somistella, vaan mukana on imureista lähtien kaikki ihan justiinsa niin kuin ne täällä aina keskellä arkea on.
Salin toisessa päässä on keittiö, eteinen ja kylpyhuone, ja toisessa päässä meidän rakentamamme makuuhuoneet. Aiemmin sali siis jatkui makuuhuoneidenkin verran toiseen päätyyn asti täydessä 5 metrin korkeudessa, mutta nykyään n. 60 m2 salin päädystä on makuuhuoneita, joiden päälle tullaan joskus vuosien kuluttua rakentamaan yksi huone lisää.

Keskelle asuntoa jäänyt n. 100 m2 sali on yhtä isoa ja avaraa tilaa, joka halutaan sellaisena pitääkin. Toisella seinällä meillä on naapureita ja toisella seinällä naapurin villiintyneeseen puutarhaan näyttävät ikkunat.

Ikkunoiden alla kukkatasoina toimii salissa aikoinaan vaikuttaneen elokuvateatterin istuinpenkit. Ne tuli asuntokaupan kylkiäisenä, kun toiveikkaana ilmaisin kiinnostukseni niitä kohtaan. Kyllähän tässä asunnossa pitää jumpparenkaiden lisäksi olla jotain elokuvateatterinkin alkuperäistä irtaimistoa!

Ja siis katsokaa tota pirpanaa. Hän on mieletön.

2 kommenttia: