maanantai 9. heinäkuuta 2018

Yllätysdinneri Suojassa

Mikko täyttää tänään, yhdeksäs heinäkuuta, 37 vuotta. Mä oon yleensä aika hyvä ostamaan lahjoja läheisilleni, mutta nyt en miettimisestä huolimatta keksinyt mitään todella osuvaa fyysistä lahjaa. En halunnut lähteä väkisin vääntämään jotain vaatetta tai esinettä, sillä niitä kyllä löytyy, vaan ajattelin keksiä jotain sellasta, jolle Mikolla on oikeasti tarve - vapaa-ajalle, jonka voi pyhittää ystäville, jonkun toisen tekemälle hyvälle ruoalle, naurulle ja juomalle.

Aloin jo hyvissä ajoissa kyselemään meidän yhden suosikkikokin perään, josko hänet saisi lahjottua Mikkoa ilahduttamaan. Tämä kyseinen kokki, Mikko myös hänkin, vaikutti useamman vuoden Lyonissa, joka oli silloin meidän lemppariravintolamme. Sittemmin Mikko siirtyi Lyonin keittiömestarin ohessa Oloon, josta jatkoi matkaa Kokkikoulu Espan mesuksi.

Vielä vajaa viikko ennen dinneriä vaikutti siltä, että koko homma jää toteuttamatta, enkä ollut kutsunut ketään paikalle. Sitten homma lähtikin etenemään rytinällä, ja torstaina kerroin ajo-opettajalleni, että tänään muuten ajetaan Alkoon, että saadaan Mikolle salashampanjat. Sitten kamalalla kiireellä kutsut muutamille ystäville, ja ilokseni sain meidän rajalliset istumapaikat täytettyä.

Helsingistä paikan päälle hurautti kokki-Mikon lisäksi Juha, Inke ja Veera-tyttö, lisäksi Helsingin vahvistuksena toimi myös Paavo, joka olikin jo alueella. Savonlinnasta ja Punkaharjulta mukaan liittyi Saimi sekä meidän uusi, mutta jo kovinkin rakas ystäväpariskuntamme Sonja ja Petteri.

Ja vitsi mikä ilta meillä olikaan! Kun istuimme pöydän ääreen, siirtyi koko päivän niskaan painaneet pilvet sivuun ja aurinko porotti koko loppuillan. Ruoka oli oikeasti taivaallista, seura hyvää ja kovin kovaäänistä (nimiä mainitsematta, mutta ootteko kuullut kun Saimi innostuu?) (itsestäni puhumattakaan...) ja tunnelma rennon letkeä, kuten myös sankari - ja se oli se päätarkoituskin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti