keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Metsäsienilasagne


Erittäin pitkästä aikaa löysin tieni blogiin ja reseptipostausten pariin...

Alla ohje maukkaaseen ja ajankohtaiseen metsäsieniruokaan, tämä syntyi siitä mitä kaapista ja metsästä sattui löytymään eli ei mitään kauheeta hifistelyä ole luvassa. Eiku lasagnea tekemään!

400g metsäsieniä (itse käytin kantarellia ja suppilovahveroa)
1kpl keltasipuli hienonnettuna
200g pakaste pinaattia
150g voi
150g vehnäjauho
1,3l vesi
2dl kaurakerma
100g aurajuusto muruna
lasagnelevyjä
emmentalia tai muuta perus juustoa
parmesan-juustoa
suolaa, mustapippuria

Paista metsäsieniä ja sipulia pannulla kunnes nesteet haihtuu ja sienet ruskistuu vähän.
Sulata kattilassa voi ja lisää siihen vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi ja lisää kylmä vesi nauhana kokoajan sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kattilaan sieni-sipuliseos, kaurakerma, aurajuusto ja pinaatti, sekoita kunnes pinaatti sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Laita vuokaan sienikastiketta ja lasagnelevyjä vuorotellen, aloittaen kastikkeesta ja lopettaen kastikkeeseen. Raasta päälle emmentalia ja parmesania. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Nosta pois uunista ja nauti!


-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti