keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Suomen kaunein koti Putikon Suojassa

No kyllä, tämä on se perinteinen bloggarin tekemä postaus siitä, että ovat olleet mukana Suomen kaunein koti -ohjelmassa. Mutta hei, onhan se aikamoinen projekti! Minä, joka olen elämäni aikana ehtinyt esiintyä suorissa telsuohjelmissa ja kaikenmaailman kissanristiäisissä, en osannut jännittää itse ohjelman tekemistä pätkääkään, mutta kuvausryhmän poistuttua iski ekaa kerran kutkutuksen tunne vatsaan, kun tajusin, että hetkinen, kohta joku arvostelee meidän asunnon koko kansan edessä. Että mihin sitä on nyt tullutkaan lupauduttua mukaan, ja apua enhän mä ottanut ees Elman pottaa ja siivousämpäreitä pois veskistä tai miettinyt sängyn petausta kahta sekuntia pidempään. Mikko taas on jännittänyt omaa esiintymistään ihan koko ajan, ihan sieltä päivästä saakka, kun päätettiin lähteä mukaan. Raukkaparka, tirsk.

Vaikka seison ihan täysin sen kuvausajankohdan sisustuksen takana - se näytti juuri siltä kun meidän kodin kuului näyttää 6 kk asumisen jälkeen - niin myönnän kyllä miettineeni tässä syksyn ja miljoonannen sisustusmuutoksen aikana, että oliko ihan fiksua suostua tällaiseen mukaan noin lyhyen asumisajan jälkeen. Eihän mikään koti ole vielä tossa vaiheessa valmis. Mutta sitten tajusin, että herttinen sentään, eihän mun koti ole koskaan valmis! Muuttuva koti on elävä koti. Vaikkakin myönnän, että kolme päivää ennen kuvauksia puhkaistut makuuhuoneiden ikkunat oli vähän liian viime tippaan jätetty remontti... puuh.

Mä olen jo ehtinyt kurkkia tuon meidän jakson Katsomosta ennen varsinaista esitysaikaa, joka on tänään klo 20 Maikkarilla. En aio hiiskua lopputuloksesta mitään, niin halukkaat saa pitää jännityksen loppuun saakka, mutta sen sanon, että olin tosi iloinen meidän saamista kommenteista. Vaikka muiden mielipiteet ei vaikuta omaan sisustusmakuun tai -suunnitelmiin, niin tuntuihan se kivalta kuulla ulkopuolisen ja vielä "asumisen ammattilaisten" näkemys meidän huvikummusta. Ainoa jaksossa näytetty moite oli sellainen, jonka kyllä ymmärrän, mutta josta ollaan eri mieltä. Tuomarit kun arvostelivat makuuhuoneiden ja muun asunnon välistä kontrastia - uutta valkoista sekä vanhaa tunnelmaa ja materiaalia. Me taas haluttiin tehdä se tarkoituksella, sillä ollaan aiemmin asuttu ihan valkoisissa ja moderneissa kodeissa, ja muutto tällaiseen mahtipontisen historialliseen ja tummanpuhuvaan asuntoon oli tosi iso muutos. Makuuhuoneista saatiin sellanen pieni loikkaus siihen modernimpaan Mikkoon ja Taruun, sillä kuten ohjelmassakin sanon, niin me ei haluttu kajota näihin tän talon värimaailmoihin ja seinäpaneeleihin.

Voi kuitenkin olla, että ajan kanssa myös makkarimaailman materiaalit ja sävyt pikkuhiljaa suodattuvat tähän muuhun asuntoon sopivammaksi. Tai sopivammaksi ja sopivammaksi, kyllä ne mun mielestä sopii tänne ihan hyvin - täällä näyttää meiltä!

Mä oon kyllä niin ylpeä meidän Putikon Suojasta. Meidän rakas oma ihana koti. Oltiin kaksi viikkoa reissussa ja tuo aika sai mut kaipaamaan kotiin enemmän kuin koskaan aiemmin olen koti-ikävää tuntenut. Nyt en haluaisi poistua täältä mihinkään!
Ps. Muuttuva koti on tosiaan melko elävä koti... sohva seilaa näissäkin kuvissa paikasta toiseen, hihi.

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Hyvät arvostelut saitte ihan oikeutetusti.Ihana koti !Ehdottomasti olisi pitänyt päästä jatkoon mutta makuja on näköjään monenlaisia.Entisenä putikkolaisena suhtaudun tuttuun taloon suurella tunteella !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että meidän talolla on muitakin ihailijoita, kuin vain me asuntojen asukkaat :) ❤️

   Poista
 2. Mää en kestä! Teidän koti on niin upea! Tuollainen tila antaa niin paljon mahdollisuuksia ja RAKASTAN kun isoon tilaan pystyy tavallaan kokoamaan erilaisia pienempiä tiloja/nurkkauksia. Haaveilen jonkun vanhan koulun tai juna-aseman ostosta nyt vaan enemän❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mä kans rakastan just sitä, että tänne voi tehdä monta erillistä tilaa, mut silti kokonaisuus pysyy avoimena!

   Kovasti vaan rohkaisen tuota unelmaa toteuttamaan! 😎 Vanhat talot tarvii pelastajia!

   Poista
 3. Ja ne värit, niin hieno värimaailma. Onnistuneet löydöt kruunaavat kokonaisuuden.
  Olen samaa mieltä siitä, että koti ei voi koskaan olla valmis kuten ei puutarhakaan.
  Olohuoneessanne/salissa elokuvissa sekä vajaan vuoden koulua käyneenä voin vilpittömästi sanoa, että tila on nyt elämänsä loistossa. Onnellista jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten ihanasti kirjoitettu! Ainakin me kovasti tätä vaalitaan, tää on meidän aarre! Kiitos kauniista sanoista ❤️

   Poista
 4. Teidän koti on niin upea, yhdyn tuomariin, joka sanoi teidän salin olevan taideteos. Mun mielestä ehdottomasti Suomein kaunein koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos! En ole koskaan kuvitellut tekeväni taideteosta, mutta ihana kuulla, jos se sellaiselta joillekin näyttää ☺️❤️

   Poista