torstai 10. tammikuuta 2019

Laavulounas KarjalankalliollaJos Puulajipuistoon haluat mennä nyt niin takuulla hämmästyt. Oli vuodenaika mikä tahansa, ja oli sulla Punkaharju-talvia takana kuinka paljon tahansa.

Tuo paikka on niin monimuotoinen ja mystinen, että mä haluaisin viedä jokaisen tällä alueella vierailevan sinne. Ja melkein kaikki olen kyllä vienytkin! Vietetään siellä myös perheen kesken aikaa, joskin vuoden 2018 aikana harmillisen vähän. Tänä vuonna korjataan tilanne!

Keväästä syksyyn pääsee tietysti Puulajipuiston varsinaiset tähdet loistamaan väri- ja lehtikirjollaan, mutta kyllä noissa ympäri maailmaa tuoduissa puulajeissa on jotain todella upeeta myös lumipeitteen kanssa. Lumettomaan aikaan puistossa voi patikoida pitkin polkuja ja harjunlakia, kun sitten taas varsinkin runsaslumiseen aikaan polut on hieman hankalammin saavutettavissa. Tilalla on paljon hiihtolatuja, mutta myös aurattuja teitä. Jos kuitenkin haluaa käydä esimerkiksi isojen puiden, eli mm. Suomen korkeimman puun luona - kuten me halusimme seurueinemme tehdä vuodenvaihteessa -  niin täytyy kävellä hiihtoladun viereistä aurattua kaistaa. Sitä, jossa luisteluhiihtäjät menevät. Tämä tietysti aiheuttaa laturaivoa hiihtäjissä, vaikka sattuisikin olemaan se ihan latua pitkin hiihtävä. Se kun näyttää olevan nyt niin, että ei ne ilman suksia ulkoilevat, nätisti ladun viertä kulkevat reippailijat, mahdu hiihtäjien kanssa samoihin metsiin täällä Punkaharjullakaan. Tai mahtuu kyllä - ainakin minä. Jos jollakin on sanottavaa siitä pätkästä, joka täytyy leveää ladunviertä kulkea päästääkseen tietyille nähtävyyspaikoille, niin tervetuloa vaan sanomaan! Lupaan jutella vähän pidempään, kuin viime kerralla. (Vieläkin kiehauttaa muistella tätä vuodenvaihteen kohtaamista.)

Ja sitten asiaan. Me käytiin joulun jälkeen oman perheen kesken laavulounaalla Puulajipuiston laitamilla sijaitsevalla Karjalankalliolla. Oon kuullut tuosta paikasta paljon hyvää, mutta voi jestas kuinka positiivisesti yllätyinkään. En oo varmaan koskaan käynyt noin upealla laavupaikalla!

Laavu on siis kaikkien käytettävissä ympäri vuoden, ja sitä ylläpidetään hyvinvarusteltuna ja siistittynä. Toki jokaisella vieraalla on tässä myös oma osansa, ja itse lakaisinkin lounaamme päätteeksi koko laavun ja keräsin omat roskat mukaamme. Talvella laavulle voi kävelyn lisäksi vaikka hiihtää tai lumikenkäretkeillä. Välineitä vuokraa useampi lähellä toimiva yritys, mm. Harjun Portti. Hotelli Punkaharju tekee opastettuja metsäretkiä vaikkapa juuri niillä lumikengillä myös Karjalankallion laavulle.

Ihana, ihana, ihana paikka! Haluan kokea tuon kyllä jokaisena vuodenaikana. Ja voi juku, jos tuosta pääsee kesällä vielä uimaankin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti