perjantai 4. tammikuuta 2019

Työhuone PunkaharjullaTaisi olla viime syyskuu, kun päätin ottaa työhuoneen Punkaharjun Punkasalmen kyliltä. Kylän keskellä sijaitseva Punkaharju-talo tarjoaa kivankokoisia ikkunallisia työhuoneita, ja kun ystäväni Ruuti vuokrasi sieltä huoneen, päätin minäkin ottaa yhden askeleen lähemmäs ns. oikeata yrittäjäelämää. Ja kyllähän se kuulkaa on eri olla yöpuku päällä läppärin kanssa sohvalla ja joka työtehtävän välissä joko kastella kukkia tai juosta auringon perässä koiralenkille, kuin sitten laittaa ihan oikeat vaatteet päällä, ehkä jopa harjata tukka ja rasvata naama (oon pari kertaa laittanut huulipunaakin!) ja lähteä työpöydän ja työilmapiirin äärelle näpyttämään hommia. Tulee selkeä alku ja loppu työpäivälle, vaikka oikeasti vähän huijaan, koska kyllä se valitettavasti on vähän niin, että mun työpäivä alkaa kun herää ja loppuu kun meen nukkumaan. Mutta se on oma vika se.

Mulla oli kovat suunnitelmat sisustuksen kanssa, mutta sitten etäpäivät pois työhuoneelta kasvoivat ja tuli raskausväsymys ja kaikenlaista, niin hommat jäivät kesken. Ja tuskinpa sitä sisustusta aion nyt edistää, sillä tää kelpaa nyt aivan hyvin näin ensi kesään saakka!

Mä tykkään paljon tän talon valoisuudesta, lakatuista tiilielementeistä ja erityisesti noista valtavista viherkasveista. Atriumpiha ulkona on myöskin upea, tosin kuten alueella tällä hetkellä tuppaa olla tapana, on sen ylläpitoa supistettu, ja esim ihana vesiputousallas on tyhjänä keskellä nurmikkoa. Mun huone on yhteydessä Ruutin huoneeseen, joten yleensä meillä on aina seuraa toisistamme, ja vaikka ei ikinä ehditäkään edistää meidän alustavia isoja suunnitelmia Punkaharjun elävöittämiseksi, on kiva, kun on sparrailukaveri puolin ja toisin. Elman päiväkoti sijaitsee parinsadan metrin päässä, joten toisinaan tuon Elman tänne leikkimään siksi aikaa kun hoidan viimeiset hommat tai kun odotellaan Mikon kyytiä.
Tällä hetkellä täällä työskentelee mun lisäkseni mm. graafinen suunnittelija, arkkitehti, yleispätevä propellipää Ruuti, Savonlinnan kaupungin toimihenkilöitä, Punkaharjun Metsäpalvelu ja muita yksittäisiä yrittäjiä tai yrityksiä. Lisäksi täällä toimii mm. Musiikkiopisto. Talossa on myös kahvila nimeltään Pullaposki, joskin jälleen yhtenä Punkaharju-yllärinä huomasin sen viettävän tällä hetkellä talvilomaa, joten ainoa mahdollisuus syödä lounasta oli hakea kaupasta evästä ja metsästää pitkin rakennusta vedenkeittimiä ja astioita. Tähän toivoisinkin Punkaharjulla muutosta - tänne kylille tarvitaan kunnon lounaspaikka ja pullien lisäksi muutakin laadukasta syötävää!

Jos joku alueella etätyöskentelevä tai asuva on kiinnostunut Punkaharju-talon työhuoneesta, niin ymmärtääkseni täällä on muutama huone vapaana!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti