lauantai 16. helmikuuta 2019

Helmikuun kotikatsaus


Siinä tänään suursiivouksen lomassa silmiin osuneita yksityiskohtia ja näköaloja.

Odotan kuin kuuta nousevaa meidän kahta uutta mattoa, jotka tilasin tämän viikon alussa. Yleensä ostelen mun sisustushankintani aivan omilla rahoillani, mutta koska nuo matot olivat vähän isompi panostus ja kuitenkin niin iso osa yhteistä kotia, päätin ylipuhua Mikon osalliseksi. Hyväksi havaittu taktiikka oli käyttää "ne matot ovat ikuisia, ja jäävät sitten meidän lapsille kun muuttavat omiin asuntoihinsa" -iskulausetta, joten suosittelen kaikkia samassa tilanteessa olevia testaamaan - saattaa toimia!

Mattojen lisäksi tulossa on myös jo tilattu iso ja tämän asunnon mittoihin sopiva sohva. Kyllä, sohva. Niitähän on jo kolme kappaletta ennestäänkin, joten itseänikin hieman hymyilyttää tämä pakottava tarve uuteen sohvaan, mutta kyllä sellainen tarve oikeasti oli. Tää sali tarvitsee yhden ns. pääsohvan, eli löhö- ja telsusohvan. Sellaisen, jossa voin pötköttää vauva tissillä ja Mikko ja Elma vieressä Mashaa ja Karhua tai Pipsa Possua Avaraa luontoa katselemassa. Niin ihania kuin nuo aiemmat sohvat ovatkin, niin divaani on Leksan valtakunta ja ei lainkaan pötköittelyyn sopiva, Kukkapuro taas on juuri hyvä lounge-istuskeluun, mutta ai luoja ne liikkuvat istuintyynyt saa mut raivon partaalle, kun yritän löytää hyvää iltatelsunkatseluasentoa, ja tuo keltainen on maailman söpöin ja helppohoitoisin mutta auttamatta liian pieni.

Oliko hyvät perustelut? Toivottavasti, sillä uusi sohva on täällä ensi kuun lopussa.

Nyt sitten vain odottelemaan olkkariin tulevan maton ja sohvan ensikohtaamista! Ja sitä, että saadaan taas makuuhuoneeseen matto. Aiempi kun oli vain väliaikainen kokeilu, ja nyt sitten matkusti keittiöön.

Ps. En oo voinut ainakaan kolmeen päivään ollenkaan pahoin!

7 kommenttia:

 1. Hei! Kivalta näyttää nytkin jo, jännä nähdä millaiset matot ja sohva tulossa. 😊 Mistä tuo kirkas säilytyslaatikkotorni kylppärissä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Se torni on Mujin, on kyllä tosi hyvä 🙂

   Poista
  2. No niin arvelinkin että Mujin on. Onnea pahoinvoinnin ohittamisesta!

   Poista
 2. Violetti ryijy on aivan mielettömän upea! Onko se uniikki vai voisikohan tuollaiseen päästä käsiksi jotain kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä kerran jo luovutin sen kanssa ja laitoin myyntiin, mutta löysikin sitten tuosta paikkansa. Ainakin toistaiseksi.

   Ostin sen muutama vuosi sitten vanhojen tavaroiden fb-kirpparilta, joten en osaa sanoa kuinka uniikki on... en ainakaan ole törmännyt samanlaiseen 😞

   Poista
  2. Ryijy on todella upea! Koitin vähän googlailla ja etiskellä mallille nimeä, mutta en onnistunut mitään löytämään.. Ei ryijyn takana olisi ommeltuna mitään "tuotelappua"? Vähän huoli heräsi ryijy ripustuksesta, näyttää että ripustettu vain kolmesta pisteestä ja välit roikkuu? Pitemmän päälle muutamasta pisteestä ripustaminen rikkoo ryijyn. Linkin takana vähän ryijyn ripustamisesta: https://www.craftmuseum.fi/suomen-kasityon-museo/palvelut/konservointikeskus/konservointiohjeita-erilaisille-tekstiileille-5

   Olisiko tuo toinen ryijy, puna-valkoinen tämä: http://suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Tampereen+museot/TTM/D+5100+TTM+54758?itemIndex=47509 ?

   -R

   Poista
  3. Ei löydy merkkauksia, joten uskoisin, että on jonkun kotitekoinen työ. On hyvin heppoinen ryijyksi! Ja on tosiaan ns. väärin ripustettu, mutta halusimme hieman rennomman ripustustekniikan (kuten muihinkin ryijyihimme), ja hyödynsimme ryijystä jo löytyneitä kolmea ripustuskohtaa :)

   Poista