torstai 11. huhtikuuta 2019

Uusi sohva edestä ja takaa, uudella sohvalla on tosi hyvä makaa


Sohva ostettu alennuksella näkyvyyttä vastaan.

Siis. Katsokaa nyt tätä sohvaa. Mä olin jo aivan varma ettei me löydetä tänne tarpeeksi isoa, oikean väristä ja muotoista sohvaa, kunnes sitten törmäsin IG:ssä tämän sohvan kuviin. Valmistaja oli nimeltä tuttu, mutta en tiennyt siitä juurikaan mitään, joten pelkäsin, että kyseessä on joku höpöhöpö-sohva, joka on hinnaltaan kovempi kuin ikealaiset, mutta laadultaan kuitenkin samaa tasoa. Mutta kas - nämähän ovat kotimaista käsityötä. Kyseessä on 1964 perustettu perheyritys, jonka tarinan ja vastuullisesta ajatusmaailmasta voit lukea täältä.

Googlailin missä sohvaa voisi koeistua ja lopuksi lähestyin valmistajaa, joka osasikin tietysti vinkata lähimmät paikat. Ei löytynyt kovin läheltä, mutta seuraavalla Helsingin reissulla löysimmekin sohvan sattumalta ostosreissumme aikana. Ja siitä se sitten lähti.

Sohva on siis Pohjanmaan Kalusteen Joy-muotokulmasohva. Pituutta on 366cm, joka on musta aivan jäätävän paljon sohvalle. Ihanaa. Mä en tykkää kulmasohvista kovinkaan, mutta tää muotokulma kyllä hurmasi ensisilmäyksellä. Toki tätä sohvaa on saatavilla myös ihan perinsteisellä kulmalla ja sitten ihan ilman kulmaakin - ja monessa eri koossa. Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme nahkan sijaan kankaaseen, ja se on nyt Lauritzonin samettimainen ja helppohoitoinen Luxor sävyssä 88.
Tilaus hoidettiin etänä Lappeenrannan Iskusta, koska kaikki mahdollinen kannatus idän palveluille, ja koska tarvitsimme sohvalle kotiinkuljetuksen, ja ajattelin sen hoituvan parhaiten lähimmän pisteen kautta. Ei sillä kai olisi niin väliä ollut, sillä sohvat tulevat tietysti Pohjanmaan tehtailta!

Saimme ostaa sohvan alennetulla hinnalla näkyvyyttä vastaan, ja voin kyllä kertoa, että näkyvyyttä tämä sohva tulee varmasti saamaan, en meinaan malta ollenkaan olla kuvailematta sitä.

Ollaan koko perhe aivan ihastuneita, Elma ei suostunut eilen menemään nukkumaan omaan sänkyynsä, vaan halusi tehdä pesän uudelle sohvalle. Mun yksi kriteeri sohvalle oli iso koko, jotta se sopii tähän asuntoon, ja jotta mahdun pötköttämään uusi vauva tissillä muun perheen seurassa Avaraa luontoa katsellen (nätti ajatus, mutta Daniel tiikeri tai Masha ja Karhu taaai Prinsessa siinä telsussa oikeesti pyörii) ja tämän sohvan kanssa se onnistuu helposti, ja tilaa jää silti.

Ohessa kuvia pitkin päivää. Meillä tekstiilit ja tyynyt vaihtelee paikkaa monta kertaa päivässäkin seilaten eri sohvien ja huoneiden välillä. Elman jumppapatja ja mun villapeitto (kukaan muu ei suostu koskemaan siihe koska kuulemma pistelee) kuitenkin pääsääntöisesti nököttää sohvan kyljessä. Sohvan väri elää valon mukaan, ja pinta on hyvin eläväinen. Vaikea siis saada ikuistettua täsmälleen oikeaa sävyä, mutta tämä on sellainen pehmeän ja syvän vihreä.

Kiitos siis Pohjanmaan Kaluste ja Lappeenrannan Isku, meillä on unelmiemme sohva ja sen ostaminen hoitui erittäin sujuvasti!

Meillä on viime aikoina ollut haikeassa harkinnassa josko joudumme laittamaan tämän asunnon myyntiin ensi syksynä. Nyt kuitenkin tän sohvan myötä tuli taas yksi syy lisää jäädä tänne - tää sohva sopii tänne täydellisesti, enkä mä suostu siitä enää luopumaan, niin kai tää elämä Putikossa sitten tulee sen kylkiäisinä!

Ps. Olipa jotenkin hankala loppupeleissä julkaista tämä, kun kirjoittamisen jälkeen näin kuvan yksivuotiaasta pikkutytöstä parikymppisen isänsä arkun vieressä. MKDMSK:n kohtalo on surettanut jo pitkään, mutta ton kuvan myötä juuri julkaistu Surullinen Klovni meni johonkin niin syvälle raskaushormoneihin, että ei oo sellaista kyynel ja räkämäärää nähty hetkeen. Tuntuu siis tyhmältä iloita sohvasta näin, kun olemassa on ihan oikeita ongelmia ja sellaista surua, jota tällainen sohvanrakastaja ei ees uskalla ajatella. 

Kuuntele tää Pyhimyksen huostaanottama Surullinen Klovni niin saadaan hieman autettua edesmenneen perhettä. Ja iloitse vaikka sitten siitä sohvasta tai aamukahvista tai mistä vaan - kunhan iloitset. Huomenna voi olla muita juttuja.

3 kommenttia:

  1. Käsittääkseni kaikki Pohjanmaan Kalusteenkin sohvat valmistetaan Virossa. Upea sohva silti!

    VastaaPoista
  2. Todella kauniin värinen sohva, sopii asunnun muihin väreihin täydellisesti. Onko pinta helppohoitoinen?

    VastaaPoista